Speciale winterschoolbus eind deze maand van start

ZEVENBERGEN - Speciaal voor scholieren van het Markland College in Zevenbergen die in Standdaarbuiten en Noordhoek wonen, gaat met ingang van maandag 29 oktober de Winterschoolliner rijden. Met een speciaal abonnement reizen de scholieren met 20 procent korting in deze bus.

DOOR PETER HOUTEPEN

De Winterschoolliner (lijn 680) rijdt tot april 2019, op weekdagen tussen Standdaarbuiten via Noordhoek en Zevenbergen. Deze bus rijdt in de ochtend twee ritten tussen Standdaarbuiten en Zevenbergen, station NS via Noordhoek en het Markland College. In de middagspits rijdt de Winterschoolliner twee ritten in tegengestelde richting.

Aansluiten

Deze ritten sluiten aan op de lestijden van het Markland College en de aankomst- en vertrektijden van de Sprinter van/naar Dordrecht. De Winterschoolliner is een co productie van de gemeente Moerdijk en vervoerder Arriva.

Proeftijd

Vorig jaar zou dit project in de gemeente Moerdijk eigenlijk al van start gaan. Het ging toen uiteindelijk niet door omdat de door Arriva gestelde ondergrens (minimaal 50 procent van de leerlingen op de route moest een abonnement voor de hele periode afsluiten) niet werd gehaald. Nu is door de gemeente Moerdijk in samenspraak met Arriva een proeftijd van twee jaar afgesproken.[l]