Ondanks het uitzonderlijk fraaie weer werd de kunstexpositie zeer druk bezocht.
Ondanks het uitzonderlijk fraaie weer werd de kunstexpositie zeer druk bezocht. Marijke Venghaus

Kunst in de Stad Klundert trok veel belangstelling

KLUNDERT - Het met enkele aanpassingen verder volledig in takt gelaten kerkgebouw - nu cultureel centrum De Stad Klundert – vormde afgelopen weekend het fraaie decor voor de kunstexpositie van de Wei-j groep en Atelier De Raamberg.

Een kleine vijfhonderd bezoekers bewonderden de kunstwerken die varieerden van beelden, keramiek, objecten in vrije vormgeving, ikebana, schilderijen, tekeningen en vrije grafiek.
De kunstenaars van de Wei-j groep werken allen individueel maar exposeren regelmatig gezamenlijk, zoals om het jaar in het Arboretum in Oudenbosch. De kunstenaars van Atelier De Raamberg, huren gezamenlijk een groot atelier in Klein Zundert, waar zij allen hun eigen werkplek hebben.
Het uitzonderlijk warme weer was voor het publiek kennelijk geen belemmering de expositie, die werd gehouden onder auspiciën van Stichting Cultuur Moerdijk, te bezoeken. Integendeel, veel fietsers ‘legden bij de kerk aan’. Veelvuldig werd van de gelegenheid gebruik ook de vaste tentoonstelling van de heemkundekring Die Overdraghe te bekijken.
Zowel de organiserende stichting als de exposanten mogen terugkijken op een zeer geslaagd weekend. [l]