Klundert worstelt zich langs Smerdiek

KLUNDERT - Na de ruime overwinning op Noad ’67 stond afgelopen zaterdag de competitiewedstrijd tegen Smerdiek op het programma. Smerdiek dat dit seizoen is gepromoveerd via de nacompetitie wist nog geen enkele keer het doel te treffen, al speelde het wel knap gelijk tegen Halsteren. Klundert won uiteindelijk moeizaam, maar dik verdiend, door een benutte strafschop kort voor rust door Peter van Wingerden.

Klundert had de eerste helft het heft stevig in handen al had het wel moeite met de eindpass. Smerdiek was aanvallend machteloos, maar leek toch met een brilstand de kleedkamers op te mogen zoeken voor de rust. Jeffrey van Wingerden speelde in de ‘zestien’ Loïc Luzolo vrij die vervolgens onreglementair werd gestopt en de scheidsrechter niets anders kon doen dan naar de stip te wijzen. Peter van Wingerden schoot onberispelijk binnen en Klundert had zijn bevrijdende 0-1.
In de tweede helft zou je denken dat Smerdiek wat meer uit zijn schulp zou komen en dat Klundert daardoor de ruimte zou krijgen om ruimer afstand te nemen. Bij Klundert leek het er in de tweede helft wel op dat het verboden was de bal naar iemand met dezelfde kleur shirt te spelen.
Smerdiek kreeg zowaar het initiatief zonder dat dit tot echte kansen voor Smerdiek leidde. Een tiental minuten voor het eindsignaal kreeg Klundert de schrik om haar lijf toen de scheidsrechter floot voor een te hoog opgeheven been van een Klundert verdediger. Gelukkig gaf hij alleen maar een indirecte vrije trap, die door de weer teruggekeerde doelman Yoeri van Wingerden fraai uit de bovenhoek werd getikt.
Ondanks het hele matige spel in de tweede helft kreeg Klundert toch nog drie open kansen die niet werden benut. Het bleef 0-1 en Klundert haalde opgelucht adem dat het niet tegen een tegendoelpunt was opgelopen, er hoeft bij deze score maar één bal verkeerd te vallen en je had totaal onnodig tegen puntverlies opgelopen.
Volgende week komt DFC uit Dordrecht op bezoek. Naar verluidt een technisch vaardige ploeg met veel voetbal in het team. Oppassen geblazen dus.