Het Randstedelijk Mannenkoor
Het Randstedelijk Mannenkoor

Mannenkoor in Willemstad

Het Randstedelijk Mannenkoor, opgericht in juli 2000 in Spijkenisse heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Het is een algemeen koor met een neutraal karakter, hetgeen tot uitdrukking komt in het repertoire: populaire en klassieke liederen, hoogtepunten uit musicals, vaderlandse liederen, negrospirituals en geestelijke muziek. Kort na de oprichting lukte het al om een geslaagd kerstconcert te organiseren. Na dit eerste concert volgden nog veel succesvolle optredens.

Ook werkte het koor mee aan filmopnames voor de film “Noordeloos” van de VPRO en aan het populaire VARA programma Kopspijkers. Een aantal mannen werkten zelfs mee aan een opname voor een Tv-commercial van de belastingdienst. Ook werkte HRM mee aan Tv-opnames voor “Nederland Zingt” van de EO en het NCRV-programma “Nederland Schoon”.

Het koor heeft als thuishaven Spijkenisse. Men streeft er naar om jaarlijks minstens één of meerdere concerten in de eigen regio te organiseren. Aan deze concerten hebben in het verleden al veel bekende musici meegewerkt.

*****

Dirigent Arjan Breukhoven studeerde orgel en kerkmuziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, gevolgd door piano, zang, improvisatie en koordirectie. Arjan Breukhoven geeft jaarlijks, als pianist, organist, solistisch of als begeleider van solisten en koren, en als dirigent vele concerten in geheel Nederland en in vele andere landen binnen Europa, Rusland en in Australië.

Hij werkt als pianist regelmatig samen met nationale en internationale artiesten. Als pianist en als organist heeft hij een eigen, zeer veelzijdige stijl van improviseren ontwikkeld zowel in de klassieke als in de lichte trend. Arjan verleent jaarlijks zijn medewerking aan zo’n 450 concerten en diensten. Regelmatig werkte hij mee aan opnames voor radio- en televisieprogramma’s van de EO, ook bij andere omroepen in binnen- en buitenland was hij te zien. Als componist is hij bekend door zijn vele composities voor koor, orgel en andere instrumenten. Arjan Breukhoven is als organist verbonden aan de Hervormde Dorpskerk van Berkel en Rodenrijs.

*****

Organist Matthijs Breukhoven volgde zijn eerste pianolessen op de SKVR muziekschool te Rotterdam. Daarna volgden lessen op piano en orgel van Frank J. van Wingerden, van Arjen Leistra (literatuur), organist van de Sint Janskerk te Schiedam en van Gerben Mourik (improvisatie), organist van de Sint Michaelskerk te Oudewater. Sinds september 2014 studeert Matthijs orgel, improvisatie, koordirectie en kerkmuziek aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts).

Matthijs is organist van de Oude kerk te Rotterdam-Charlois en de Alexanderkerk te Rotterdam. Daarnaast is hij dirigent van het Rotterdams Dameskoor.

Naast zijn muziek studies heeft Matthijs in 2013 zijn diploma MBO werktuigbouwkunde behaald.

*****

Geerhard Abma is een talentvolle trompettist, afgestudeerd aan het conservatorium te Rotterdam. Hij is een muzikale duizendpoot en bespeelt diverse koperinstrumenten. Hij is een graag geziene gast bij veel kerkdiensten. Verder was hij te gast bij diverse televisie- en radio-opnames. Geerhard Abma en organist Matthijs Breukhoven kennen elkaar van het conservatorium en treden regelmatig samen op.