Netwerkbijeenkomst 4 oktober.
Netwerkbijeenkomst 4 oktober. Wim Goverde

Huiskamer van Zevenbergen groeit

ZEVENBERGEN - In twee jaar tijd is de Inloop op donderdag een vertrouwde plek geworden voor een aantal vaste bezoekers en steeds wisselende mensen, die meestal met een mengeling van vragen en problemen binnen komen wandelen. Tot nu lukt het iedereen om na één bezoek of soms na een iets langere periode die problemen te overwinnen. Regelmatig komen die mensen af en toe nog eens aanlopen voor de gezelligheid en een sfeer van elkaar steunen. Niet zelden zijn de inlopers van ooit de ondersteuners van nu.

Drie keer is er een netwerkbijeenkomst georganiseerd, waarbij zij die professioneel of vrijwillig mensen ondersteunen elkaar ontmoeten en meer te weten komen over elkaars werkwijze. De bezoekersaantallen stijgen en er komen ook hulpvragers om in gesprek te gaan met de mensen die de hulp aanbieden. Dat leidde de vorige keer, op 4 oktober tot levendige discussies en concrete afspraken om verder met elkaar in gesprek te gaan.

De Huiskamer zal ook de komende jaren met Inloop en netwerkbijeenkomsten doorgaan en deze verder uitbouwen. De groei zit ook nog op een ander vlak. De Gemeente heeft MFC De Kristal aangewezen als Huis van de Wijk in Zevenbergen en dat betekent dat er steeds meer activiteiten daar zullen worden georganiseerd. Heel concreet is al de uitbreiding van de Inloop met de aanwezigheid van Pascale Cullens, die als medewerker schuldhulpverlening informatie, advies en ondersteuning biedt aan mensen die met schulden kampen, of dat willen voorkomen. Een proef van de Gemeente om laagdrempelig bereikbaar te zijn. Zo zullen er meer voorzieningen gaan komen, met als uiteindelijke doel voor ogen dat we weer een gemeenschapshuis hebben in Zevenbergen, waar je gewoon even binnen kunt lopen voor koffie, praatje, of samen eten, hulp en ondersteuning of een gezellige of ondersteunende activiteit. Er wordt met nieuwe partners gesproken en vast staat dat er in 2019 weer meer te doen zal zijn in de Kristal. Maar nu al bent u allemaal van harte welkom op de Inloop, elke donderdag tussen 11.00 en 14.00 uur en op dinsdag tussen 9.30 en 12.30 uur voor de Aanloop. U vindt de Kristal aan de Kristallaan 25c in Zevenbergen. Meer informatie facebook.com/huiskamervan7bergen of 06 21892707 (Peter Geleijns). [l]