Optreden Nirvana.
Optreden Nirvana. Martijn vd Made

Rockavondje in De Schuur: Super, dit concept

ZEVENBERGEN - De bezoekers waren bijzonder enthousiast over deze 1e editie van deze Rock/ metal avond.

Er werden zo’n twintig opnames van o.a. Metallica, Rammstein, Evanescence, Guns N' Roses, AC/DC en Nirvana tijdens legendarische concerten geprojecteerd op het grote filmdoek. Elk nummer werd kort ingeleid met weetjes over de band of het nummer. Na elk nummer kregen de bezoekers ’n vraag voor hun kiezen. De kwis werd uiteindelijk gewonnen door “de winnaars van Vorig jaar”. Dat was een leuke bijkomstigheid. Er werd vooral genoten van de muziek. Ieder heeft zijn favoriete band wat wel te zien was in de beleving tijdens het nummer.

Het gevoel tijdens het afspelen van de nummers was “het lijkt of we er weer bij zijn“. Het idee van deze avond is ontstaan nadat een 5 tal rockers live concerten van bands op Pink Pop, Rock Werchter etc. had bezocht. Hoe kunnen we de topoptredens van bands nog eens herbeleven? Het idee op een groot scherm werd gelinkt aan De Schuur. Na enkele proefuurtjes in de Schuur was het rond. In de montage werden aardig wat uurtjes gestoken. Het resultaat mocht er zijn.

Er kwamen een 40 bezoekers die genoten van de optredens. Het was uitermate gezellig. De slotconclusie van de bezoekers was: “Dit verdient een vervolg met meer publiek.'' Er is al nuttige feedback gegeven omtrent de nummers en vooral bekendmaking van deze avond. Dit gaat zeker benut worden. De 2e editie zal er komen in 2019. [l]