Bloederige bruiloft.
Bloederige bruiloft. mv

Gruwelijk Zevenbergschen Hoek

ZEVENBERGSCHEN HOEK - Vrijdagavond 26 oktober was alweer de 5e Halloweentocht in Zevenbergschen Hoek.

Voor wie de dorpsbewoners en de kinderen van dit dorp op hun bést wilden zien, het was weer de moeite waard om vrijdagavond een rondje door het dorp te lopen!

Iedereen was al weken druk om z’n kostuum in elkaar te knutselen, er was stress om pakketjes met verkleedkleding die nog niet geleverd waren, partytenten werden weer van zolder gehaald en opgebouwd, oud-leerlingen van de basisschool die elkaar opgezocht hebben om een act in elkaar zetten.

Leuk Dorpsevenement

De Halloween-spooktocht wordt ieder jaar georganiseerd door het Centraal Comité van Zevenbergschen Hoek. Vele vrijwilligers hebben er opnieuw heel wat uurtjes ingestoken. En niet voor niks, want het leeft enorm! Dit jaar liepen er ruim 110 kinderen mee, in groepjes verdeeld, om te genieten van de creatieve kunsten van hun dorpsgenoten. Ze kwamen op hun route van alles tegen, zoals: een zaal met bloederige hysterische bruiden die met een vermoorde bruidegom zaten, een waarzegster, een tandarts die met boor en al bij zijn patiënten een nieuwe vulling of zelfs nieuwe kies zette, een gekkenhuis met gillende patiënten, er reed een spooky brommertje rond, en dansende poppen die de Fabeltjeskrant nadeden (en ook zonder Bor zat het wel snor) en nog veel meer.

De dames in de speeltuin hadden het ook goed voor elkaar; na afloop kon iedereen daar nog gezellig een drankje halen en napraten over de belevenissen onderweg. Er is die avond heel wat afgegild, soms van angst, maar ook vaak van de lach! Het blijft een leuk dorpsevenement en zeker voor herhaling vatbaar.[l]