Witac'89 teams winnen afgetekend

Willemstad - In de week dat team 1 vrij was boekten zowel het 2e als 3e team van tafeltennisvereniging Witac’89 grote overwinningen.

Door met 7-3 te winnen van concurrent Belcrum 12 uit Breda is team 3 mede koploper geworden in klasse 6C van NTTB afd. ZuidWest. Van de uit acht teams bestaande poule zijn nu de voorronden gespeeld. De kopposities in de poule geven recht op het spelen voor promotie door de vier beste teams uit die poule. Kees Heijstek, Arthur Baalman en Martien Fransen moesten alle zeilen bijzetten en met soms mooi tafeltennis werden de punten binnengehaald. Arthur versloeg met sterk en slim spel alle tegenstanders. Martien won tweemaal na een spannende strijd, hij verloor eenmaal in een partij waarin hij twee matchpoints verspeelde. Kees voegde hier één ruime overwinning aan toe. Het dubbelspel werd door Kees en Arthur gemakkelijk gewonnen.

Team 3 won met 8-2 van laagvlieger Vice Versa’51 uit Oudenbosch. Michel Wessels en Tijmen van der Zwaag wonnen, soms met moeite, al hun wedstrijden. Opmerkelijk was dat Dulon Gerdes zijn eerste overwinning in een competitiewedstrijd boekte, na een achterstand kwam hij sterk terug en kon alsnog in vijf games winnen. Het dubbel werd in vijf games nipt gewonnen door Michel en Tijmen. Door dit resultaat staat het team op de 2e plaats in klasse 7C.[l]