John Schuijn uit Oldebroek vertelt een verhaal uit de bijbel. FOTO TIES STEEHOUWER
John Schuijn uit Oldebroek vertelt een verhaal uit de bijbel. FOTO TIES STEEHOUWER Foto: Ties Steehouwer

Luisteren naar het evangelie rond het kampvuur

KLUNDERT – Ruim 30 mannen van boven de achttien luisteren vrijdagavond naar een verhaal uit de Bijbel verteld door John Schuijn uit Oldebroek. Hij vertelde het verhaal van Jozef, zoon van Jacob uit het oude testament.

DOOR TIES STEEHOUWER

Jozef werd door een streek van zijn broers afgevoerd naar Egypte maar hij behield zijn geloof in God. John Schuijn was uitgenodigd door een groep mannen van de twee protestante kerken in Klundert die drie jaar geleden begonnen bij elkaar te komen om rond het kampvuur over het geloof te praten. Vrijdag gebeurde dat op het erf van Van de Werken in de Hilsepoort en ook worden deze kampvuuravonden gehouden in een boomgaard in Heijningen. Mede organisator Paul ven Dijk uit Klundert: "We komen in het voorjaar drie maal bij elkaar en dat doen we ook in het najaar om in een ontspannen sfeer te praten over het christelijke geloof en ook om contact te maken met andersdenkenden".

Sfeervolle avond

Zo buiten rond het vuur werd het vrijdag een sfeervolle avond. Schuijn vertelde boeiend over de avonturen van Jozef en ook over de strijd die hij, ondanks veel tegenslag, moest voeren om zijn geloof in God te behouden. Door de combinatie van het verhaal uit het Oude Testament en de moderne tijd werd het een erg boeiende en leerzame avond. Er werden ook enkele opwekkingsliederen gezongen en aan het eind werd het Onze Vader gebeden. Het lezen uit de Bijbel gebeurde niet uit de papieren versie maar uit de digitale via de telefoon. De volgende kampvuuravond wordt begin 2019 gehouden. Waar is nog niet bekend.[l]