Rik onderweg naar een snelle tijd in de borstcrawl.
Rik onderweg naar een snelle tijd in de borstcrawl. Jojo's Foto's

66 Zwemmers bij clubkampioenschappen het Rooie Paerd

MOERDIJK - Op maandag 12 november meldden zich 66 zwemmers van Het Rooie Paerd voor de jaarlijkse clubkampioenschappen. Onderverdeeld in verschillende leeftijdscategorieën werd er weer hard gezwommen. Bij de jeugd t/m 12 jaar werden de tijden van 25 meter schoolslag, 25 meter rugslag, 25 meter borstcrawl en 25 meter rugcrawl bij elkaar opgeteld en dat leverde de volgende winnaars op.

In de categorie t/m 8 jaar werden Isabella Barrow en Stef van Wijk eerste. Bij de categorie 9 t/m 12 jaar wist Ties van Wetten met een verschil van slechts 0,5 seconde de eerste prijs in de wacht te slepen, en bij de meisjes wist Veerle Mutsaers voor de derde keer de wisselbeker mee naar huis te nemen.

Life-saver en 4x25 meter wisselslag
Bij de leeftijdscategorieën 13-16 en 17-21 waren (naast bovenstaande 4 onderdelen) nog 2 onderdelen toegevoegd, te weten de life-saver en de 4x25 meter wisselslag. Bij de lifesaver moet zo snel mogelijk een afstand van 25 meter gezwommen worden terwijl je ook nog een reddings-pop met je mee moet nemen. Nieuw was dit jaar de 4 x 25 meter wisselslag (Rooie Paerd stijl), dat is 25 meter schoolslag, rugslag, borstcrawl en rugcrawl achter elkaar. De snelste over de in totaal 6 wedstrijdonderdelen, waren Ruben van de Graaf, Lara Karnebeek en Panos Polichronopoulos.

Uitdagend
Nadat bij de leeftijdscategorie 22+ eerst de 25 meter schoolslag, rugslag, borstcrawl en rugcrawl als losse afstand werd gezwommen werd hierna ook hier de 4 x 25 meter wisselslag voor het eerst gezwommen, een uitdagende afstand die toch wel erg vermoeiend bleek. Toen alle tijden bij elkaar waren opgeteld bleken Anita van Dam en Jeroen van Wensen winnaars te zijn.

Clubkampioenschap minder-validen
Parallel aan de wedstrijden in het 25 meter bad werd er voor de minder-validen ook een clubkampioenschap georganiseerd in het recreatiebad, ook hier een hele goede opkomst en leuke onderdelen waarbij alle deelnemers aan het einde allemaal tevreden met een mooie beker het zwembad konden verlaten.
Het was ook dit jaar weer een geslaagd clubkampioenschap voor alle leden/deelnemers van Het Rooie Paerd, in een goede gezellige sfeer werd er toch wel serieus voor de snelste tijd gezwommen. [l]