Sensoor is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. FOTO BART JONKER
Sensoor is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. FOTO BART JONKER Bart Jonker

Sensoor, de Landelijke Luisterlijn, zoekt nieuwe vrijwilligers

MOERDIJK - De donkere tijd van het jaar is weer begonnen. We brengen weer meer tijd binnenshuis door omdat het eerder donker wordt, en later licht. Voor mensen die eenzaam zijn, kan dit het gevoel van eenzaamheid versterken. Een praatje kan dan enorm helpen. Vrijwilligers van Sensoor, de Landelijke Luisterlijn bieden een luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet en problemen. Via chat, telefoon en e-mail. Binnenkort start er weer een training om nieuwe vrijwilligers op te leiden. Op donderdag 13 december vindt er daarom een informatiebijeenkomst voor geïnteresseerden plaats in Breda.

De Landelijke Luisterlijn wordt vaker gebeld dan ooit. Het aantal vrijwilligers is te laag om de groei te kunnen opvangen. Ook in de komende maanden verwachten we veel telefoontjes, want in het donkere jaargetijde is de behoefte aan een luisterend oor groot. Wil jij helpen mensen gehoor te geven? Dan biedt de Landelijke Luisterlijn je graag een training aan bij jou in de buurt om je op te leiden als luistervrijwilliger.

Écht iets betekenen

“Ik heb juist voor dit vrijwilligerswerk gekozen omdat ik in een persoonlijk en vertrouwelijk gesprek, iemand met een luisterend oor kan helpen. Door echte aandacht te geven en de juiste vragen te stellen, kan ik mensen op hun gemak stellen. Dan komen ze de dag net even wat beter door. Daarnaast is het heerlijk iets voor een ander te kunnen betekenen”, aldus Gerben, een van de vrijwilligers van Sensoor. Een andere vrijwilliger vult aan: ‘’We bieden geen hulp, maar door alleen al te luisteren, kun je het verschil maken.”

Iets voor jou?

Kun je goed luisteren, heb je ruimte in je hoofd, agenda en hart? Dan is dit vrijwilligerswerk misschien iets voor jou. Je kunt je diensten aan de telefoon of chat zelf inplannen naar je eigen agenda. Ben je minder valide of heb je een andere lichamelijke beperking? Er kan ook vanuit huis gewerkt worden, dus je bent van harte welkom!

Informatiebijeenkomst in Breda

Op donderdag 13 december staat er van 10.00-12.00 uur een informatiebijeenkomst gepland voor mensen die interesse hebben in vrijwilligerswerk bij Sensoor Breda. Aanmelden voor deze vrijblijvende informatiebijeenkomst kan per e-mail via breda@sensoor.nl.

Mocht je interesse hebben in het vrijwilligerswerk, maar niet in de gelegenheid zijn om naar de informatiebijeenkomst te komen, dan komen we uiteraard ook graag in contact met je. Dit kan via 076 521 80 56 of breda@sensoor.nl.

Over Sensoor, de Landelijke Luisterlijn

Sensoor is al 60 jaar de grootste organisatie in Nederland die anonieme hulp op afstand biedt. Vanuit 27 locaties, waaronder sinds dit jaar ook weer in Breda, voeren zo’n 1.200 vrijwilligers dag en nacht ruim 285.000 anonieme gesprekken per jaar; via telefoon, chat en e-mail. Deze vrijwilligers worden opgeleid en begeleid door beroepskrachten.

De Landelijke Luisterlijn wordt gefinancierd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Kijk voor meer informatie op www.sensoor.nl. [l]