Het succesvolle pokerteam The Rebuyers.
Het succesvolle pokerteam The Rebuyers. Ronald den Hollander

MOERDIJK - Pokeren in de gemeente Moerdijk leeft als nooit te voren. Waren er eerder al spraakmakende successen van het 'Helwijkse' team The Royal 4, zo is er nu een ander team uit de gemeente Moerdijk dat van zich laat horen.

Rober van Oers, Zico van Oers, Melvin Olierook en Martin van Meel vormen het team 'The Rebuyers'. En.. een rebuy was niet nodig voor hun succesverhaal in de voorronde van het Nederlands Teamkampioenschap Poker in de gemeente Tholen. In de eerste van de drie te spelen sit-and-go's werden 12 punten verzameld. Op dat moment nog niet genoeg voor een klassering bij de top 5. Ronde twee zou daar verandering in gaan brengen. Het viertal scoorde 16 punten bracht het totaal daar mee op 28; genoeg voor een gedeelde derde plaats.
Het vuurwerk kwam in de laatste en beslissende ronde. En dit vuurwerk werd vooral verzorgd door Rober en Martin die hierin samen 21 punten scoorden. Rober wist zijn ronde te winnen en kreeg 3 bonuspunten voor het uitschakelen van andere spelers. Martin deed daar nog een schepje bovenop, niet alleen won hij zijn tafel maar schakelde daarbij ook eens 4 tegenspelers uit. Met het totaal aantal punten van 51 werd de eerste plaats veilig gesteld. Nipt voor Cracking Aces (2e) en The Royal 4.

Overwinning
The Rebuyers hebben nu een tweede overwinning (eerder al in Helwijk) geboekt en daarmee ook een tweede ticket behaald voor een halve finale. The Rebuyers waren ook succesvol tijdens de voorronde van het NTKP in Dordrecht. Rober, Zico, Martin en Melvin wisten na 3 gespeelde rondes een totaal van 54 punten te scoren. Dit bleek goed voor een 2e plaats. Ze kwamen 4 punten te kort om de eerste plaats voor zich op te eisen. Wel werd een derde halve finale ticket in de wacht gesleept en... kwalificatie voor de finale van het NTKP lonkt.
Wanneer een 4e halve finale ticket wordt gewonnen wordt een directe plaatsing voor de landelijke finale zekergesteld. Lukt dit niet dan kan het team aan 3 van de 4 halve finales meedoen om zich via deze weg te voor de finale van het Nederlands Teamkamioenschap Poker dat op 12 januari 2019 in Ermelo gespeeld zal worden. [l]