DHV teleurstellend na vijfde nederlaag op rij

ZEVENBERGSCHEN HOEK - In de derby tegen Kogelvangers verloor DHV weer in de laatste minuut de wedstrijd (0-1). Ook tegen WHS en Seolto kwamen de nederlagen opvallend genoeg in de slotminuten tot stand. Door de achtereenvolgende nederlagen is DHV op een degradatieplaats beland. Een zorgelijke ontwikkeling na een vlekkeloze start van de competitie.

In een van beide kanten slechte 1e helft viel er slechts één kopbal te noteren van Thomas van der Wal en zagen de Kogelvanger supporters Edgar van der Giesen iets doen wat hij normaal gesproken nog nooit heeft gedaan namelijk een penalty missen. Zijn schot belandde op de buitenkant van de paal maar het moet gezegd doelman Luc van de Klundert zat op tijd in de goede hoek.

In de 2e helft deden beide ploegen pogingen om op voorsprong te komen maar het niveau van de wedstrijd bleef ondermaats. Eigenlijk was er geen reden om aan te nemen dat er nog iets spectaculairs zou gebeuren maar toen Dennis Kortsmit in de 75 minuut binnen de 16 meter werd gevloerd was daar dan toch plots de mogelijkheid voor DHV om op voorsprong te komen. Jeffrey Bakx wilde de pingel wel even nemen maar zag dat zijn halve mistrap vanaf de stip door doelman Stefan Heijstek werd gekeerd.

Kogelvangers putte nog wat extra motivatie uit deze situatie en werd matchwinnaar toen Sven van Laarhoven in de laatste minuut vanaf 20 meter de bal met een krul in de kruising “toverde”. Kogelvangers ging uit z’n dak want met deze overwinning duwde het DHV verder in de problemen.

Niet alleen de nederlaag maar meer in algemene zin ontbreekt het DHV aan scorend vermogen.

Met 2 doelpunten in 5 wedstrijden kan een enkele onoplettendheid in de verdediging fataal worden met als gevolg dat er nu al 3 wedstrijden in de laatste minuut in het nadeel zijn uitgevallen.

Verder lijkt de ploeg vanmiddag in tegenstelling tot een collectief Kogelvangers er één van individuen en ontbreekt een echte leider in het veld. Ook de wissel na 20 minuten van Milton Nollen voor Brian van Run en halverwege de 2e helft Serginio Resort voor de hardwerkende en goed spelende Housni Chaibi werken niet mee aan het zelfvertrouwen van de ploeg. Aan trainer Edwin Kock de taak om de ploeg weer op de rails te krijgen te beginnen a.s. zaterdag in en tegen Smerdiek wat na 8 wedstrijden nog niet wist te winnen. Den Hoek Vooruit – Succes mannen.

Smerdiek 1-DHV 1 14:30u

GSC/ODS 3-DHV 2 14:30u

DHV 3-Seolto 6 15:00u

MO-17-Madese Boys MO17-1 10:30u

Wernhout JO17-1-JO17-1 12:30u

Jeka Jo13-12-Jo13-1 10.00u

Seolto Jo13-2-Jo13-2 10.00u

Jo11-1-DSE Jo11-4 9.30u Moerdijk