ZEVENBERGEN - In deze tijd van het jaar worden er volop Sinterklaasgedichten geschreven. Speciaal voor mensen die bij het dichten wel wat hulp kunnen gebruiken, organiseert Bibliotheek VANnU locatie Zevenbergen ‘de rijmhulp’.

Tijdens de feestelijke Sinterklaasmiddag op woensdag 28 november van 14.00-16.00 uur is er een open inloop en kunnen zowel kinderen als volwassenen met dichtvragen bij de rijmhulp terecht. Op donderdag 29 november van 14.00-16.00 uur is er rijmhulp voor jongeren en volwassen. Er wordt dan ingezoomd op verschillende soorten dichtvormen, ook worden er handige tips en tricks gegeven. Hierna kunnen geïnteresseerden (verder) aan de slag met hun Sinterklaasgedicht. Voor deelname aan deze rijmhulp graag aanmelden bij: zevenbergen@bibliotheekvannu.nl.

Voorlezen en knutselen

Ook voor de kinderen wordt er volop aandacht besteedt aan Sinterklaas en zijn er woensdag 28 november diverse Sinterklaasactiviteiten in de bibliotheek Zevenbergen. In de ochtend van 10.00-11.00 uur is er voor de kleintjes een peuter- en kleutervoorleesuurtje waarbij een leuk sinterklaasverhaal wordt voorgelezen. Een bezoekerstip om bij aan te sluiten met (klein)kinderen. Woensdag van 14.00-16.00 staat er een Sinterklaas-knutselmiddag op het programma. Kinderen zijn welkom te knutselen en een kleurplaat te maken. Ook kunnen ze in de bibliotheek mee zoeken naar de zak van Sinterklaas. Alle activiteiten zijn gratis. [l]