Aankomst Sinterklaas in Zevenbergschen Hoek. FOTO M. VERWEIJ
Aankomst Sinterklaas in Zevenbergschen Hoek. FOTO M. VERWEIJ M. Verweij

Feestelijk onthaal van Sinterklaas in Zevenbergschen Hoek

ZEVENBERGSCHEN HOEK - Zondag 25 november kwam de fanfare OKK vlak voor 14.00 uur richting De Vlijt in Zevenbergschen Hoek gelopen. Er werden enthousiast Sinterklaasliederen geblazen, en niet voor niks!

Want na een jaar in Spanje, keerde Sinterklaas terug naar Zevenbergschen Hoek. Eerst kwamen de kleine bootjes met de Pieten aangevaren. Ze zwaaiden enthousiast naar al die kinderen langs de oever, en de kinderen zwaaiden vrolijk terug. Daarna volgde de boot met Sinterklaas, die door de burgemeester (Jac Klijs) en de voorzitter van het organiserend Centraal Comité (Carlo den Reijer) hartelijk werd verwelkomd. Het was een feestelijk onthaal bij de speciale aanlegsteiger, vooral toen de Pieten een optreden gaven met hun Pietendans. De kinderen langs de kade sprongen en dansten vrolijk mee!

In de vorm van een speurtocht trokken Sinterklaas en de Pieten met alle kinderen door het dorp. Ze moesten op zoek naar bijzondere attributen, zoals een schoonsteen midden op straat, er hing een jute zak in de speeltuin, en cadeautjes op een Dixie-wc, en een step aan de lantaarnpaal.

De speurtocht kwam uit in gemeenschapshuis De Zevensprong, waar Sinterklaas het podium betrad om op zijn gouden zetel plaats te nemen. De Pieten lieten nogmaals hun dansje zien en alle kinderen deden om het hardst mee. Daarna maakte de Sint bekend welke kinderen er allemaal een prijsje hadden gewonnen met de kleurwedstrijd. Het werd een dolle boel toen Sinterklaas met de Pieten en alle kinderen een polonaise liep door de Zevensprong. Daarna vertrok Sinterklaas richting verzorgingshuis St. Martinus om de bewoners daar ook een bezoek te brengen.

Ouders en kindjes konden naar huis met hun zakken vol pepernoten en verhalen over de leuke middag. Al was het mysterie van de speurtocht nog niet opgelost… Wat zou dat allemaal betekend hebben? Daar komen de kinderen van Zevenbergschen Hoek in de loop van de week nog wel achter, met de ontknoping tijdens het bezoek van Sinterklaas aan school, op dinsdag 4 december a.s. [l]