Verlies voor hardwerkend Kogelvangers

WILLEMSTAD - Met de winst van vorige week in het achterhoofd, begon Kogelvangers afgelopen zaterdag sterk aan de wedstrijd tegen het Dordtse DFC.

Dit resulteerde in de 5e minuut gelijk tot een prima kans voor Jorn Moerland die een scherp aangesneden voorzet van Mart Grootenboer goed in kopte, maar de bal op de lat zag belanden. Kogelvangers maakte het DFC moeilijk en zorgde voor enige onrust in de DFC verdediging. Het spel golfde op en neer en was zeer aantrekkelijk om naar te kijken. Waar Kogelvangers eigenlijk de voorsprong verdiende, was het toch het technisch beter voetballende DFC, die in de 23e minuut de 0-1 binnen schoot. Kogelvangers bleef echter gewoon aanvallen, en met name Jorn Moerland en Mart Grootenboer maakten het DFC knap lastig. Het harde werken werd op slag van rust beloont met de verdiende gelijkmaker die werd ingeschoten door hardwerkende spits Jorn Moerland. 1-1.

In de tweede helft werden de gasten uit Dordrecht sterker en gingen steeds beter voetballen. Kogelvangers bleef hard werken en voorkwam een nog grotere achterstand. In 71e minuut was het dan toch raak voor DFC en wist eigenlijk vrij eenvoudig de 1-2 binnen te tikken. Kogelvangers bleef het proberen maar kon uiteindelijk het collectieve harde werken en inzet niet omzetten in een punt.

Aanstaande zaterdag mag Kogelvangers het opnemen tegen de koploper Prinsenland die zijn eerste nederlaag had tegen ZSC’62 en met 2-0 verloor. De aanvang van de wedstrijd is om 14.30 uur.