Kom praten over oude foto's bij Heemkundecontact Zevenbergen

ZEVENBERGEN - De Heemkundekring Willem van Strijen uit Zevenbergen start met een nieuw initiatief om verhalen en foto’s bij mensen los te krijgen. Door mensen met herinneringen aan het verleden bij elkaar te brengen kunnen we het verleden van Zevenbergen beter beschrijven en bewaren voor het nageslacht. Dat initiatief heet: 'Heemkundecontact' en het gaat van start op donderdag 6 december van 14:00 tot 16:00 uur in de Bibliotheek VANnU in Zevenbergen aan het Kasteelplein.

Het ligt in de bedoeling om dit elke eerste donderdag van de maand te gaan doen, steeds met een ander thema. De toegang is gratis en iedereen is welkom.

De Haven

Het thema op 6 december is: De Haven. We gaan het niet zozeer over de nieuwe haven hebben, maar vooral over de oude. We beginnen ermee dat de Heemkundekring een aantal foto’s laat zien van de oude haven, de mensen die er woonden en de winkels die er waren. De bedoeling is dat de aanwezigen zelf ook foto’s van vroeger meebrengen. Aan de hand van onze en de meegebrachte foto’s gaan zij elkaar en ons vertellen wat zij nog weten. Alleen luisteren mag natuurlijk ook.

We hopen dat we op deze middag interessante verhalen gaan horen. Als je digitale foto’s hebt die je wilt laten zien, neem die dan mee op een USB-stick of stuur ze voor 5 december naar info@heemkundezevenbergen.nl. We kunnen ze dan op het scherm laten zien. Je kunt natuurlijk ook gewone oude papieren foto’s meebrengen om over te praten.

Samenwerking

Het initiatief is een samenwerking tussen de Heemkundekring en de bibliotheek, die o.a. hiermee haar beleid van verbinden vorm wil geven. De bibliotheek als ontmoetingsplaats voor de bevolking en niet meer alleen een plek waar je boeken vindt. Dat hopen we op deze middag te bereiken en behalve dat we er wat van op willen steken, mag het ook gewoon gezellig zijn. We hopen op uw komst.[l]