Cappella ex Occasione
Cappella ex Occasione

Kerstconcert in Rooms Katholieke Kerk Zevenbergen

ZEVENBERGEN - Het koor Cappella ex Occasione en het klarinetorkest Skertso verzorgen op zaterdag 22 december om 20.15 uur het jaarlijks Kerstconcert in de Rooms Katholieke Kerk in Zevenbergen.

Cappella ex Occasione (CEO) is een Bredaas kamerkoor dat bestaat uit 22 ervaren zangers. Het koor staat sinds de oprichting in 2006 onder de inspirerende leiding van Ruben de Grauw. CEO brengt voornamelijk a capella koormuziek met veel aandacht voor originaliteit in de programmering, uitvoering en interpretatie van de muziek. Ook werken zij graag samen met andere kunstdisciplines. Hun missie is zowel zanger als bezoeker te boeien door de hoge uitvoeringskwaliteit van de concerten. Het koor zingt tijdens het concert o.a. werken van Louis Toebosch, Jean Mouton, Francois Poulenc, Pjotr Ilyich Tsjaikovsky en Philip Stopford.

Klarinetensemble
Skertso is een klarinetensemble dat bestaat uit gevorderde klarinettisten van alle leeftijden. Er wordt gespeeld op de es-, bes-, alt- en basklarinet, waardoor het ensemble een diversiteit van klank rijk is. Het orkest staat onder muzikale leiding van klarinetdocent Hans Hest, die het ensemble 31 jaar geleden in het leven riep om het samen muziek maken te stimuleren. Eén keer in de 2 jaar gaat het orkest met een ander klarinetorkest op reis naar het buitenland, zij waren in Florence en Berlijn en in 2019 gaan ze naar Frankrijk. Het orkest speelt werken van Johann Sebastian Bach, Erwin Leijs, Harry Stalpers en Georges Bizet.
Het belooft een prachtige muzikale avond te worden, een gezellige kerstfeest met hapjes en drankjes.
De bezoekers worden ontvangen met een kopje koffie en krijgen een drankje en hapje tijdens de pauze en na afloop van het concert.
Toegang: Het concert is gratis, na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Reserveren wordt sterk aanbevolen, dit in verband met de catering, en is mogelijk via de website www.cultuurmoerdijk.nl [l]

Klarinet orkest Skertso