Gezelligheid voor jong en oud op de kerstmarkt.
Gezelligheid voor jong en oud op de kerstmarkt. Jan Willem van Bodegom

Meer muziek en attracties op kerstmarkt Fijnaart

FIJNAART - Zaterdag 8 december vindt voor het derde achtereenvolgende jaar de kerstmarkt nieuwe stijl in Fijnaart plaats. De komende editie heeft veel in petto. Zo zijn er diverse attracties en verschillende muzikale optredens op drie locaties.

De sfeervolle kerstmarkt vindt opnieuw plaats op de Voorstraat in Fijnaart. Alle bezoekers zijn zaterdag 8 december vanaf 16.00 uur welkom. Er staan ruim dertig plaatselijke ondernemers en verenigingen in sfeervolle kramen en bijzondere kersthuisjes. Op het horecaplein zorgen de horecabedrijven De Graanbeurs en De Fendertse Hoeve voor een natje en een droogje. Allerlei etenswaar is te verkrijgen op het eetplein.

Muziek
Het is de bedoeling dat het evenement uitgroeit tot de meest muzikale kerstmarkt van Nederland. In dat streven wordt zaterdag 8 december een flinke stap voorwaarts gezet. Op drie locaties vinden muzikale optredens plaats van muziekvereniging De Unie, het leerlingenorkest van Fijnaart Muzikaal, De Parel Vocal Group, Mirte van Hoof met Kees en Pieter Nolet, het Interkerkelijk Koor Fijnaart, het orkest van de protestantse gemeente, Black Sheep Swing Band, de band Chelladais en een dj. De optredens zijn in de Dorpskerk, bij het eetplein en op het overdekte horecaplein.

Kersttrein
Nieuw dit jaar zijn de extra attracties die de kerstmarkt nog aantrekkelijker maken. Hoofdattractie is de Fendertse Kerst Express. Deze kersttrein rijdt continu rondjes door Fijnaart, zodat de inwoners zich tegen een kleine vergoeding op een comfortabele, originele manier kunnen laten vervoeren naar en van de kerstmarkt. De kersttrein is niet de enige speciale attractie van de kerstmarkt. Bijna vanzelfsprekend is de kerstman aanwezig en is ook verhalenverteller Piet Hendrikx van de partij. Kinderen kunnen dit jaar ponyrijden en plaatsnemen in een draaimolen. Bovendien is het mogelijk om op de foto te gaan in een heuse arrenslee. [l]