Er wordt volop gerepeteerd. FOTO JAN SCHOONES
Er wordt volop gerepeteerd. FOTO JAN SCHOONES jan schoones

'Brunchtime 85' brengt 'Close to Christmas'

MOERDIJK - De in Moerdijk geboren en getogen broers Jan, Wim, Tiny en Bert Schoones brengen dit jaar weer een verrassend kerstconcert onder de naam ‘Close to Christmas’.

Met het concept ‘Close to Christmas’ streeft ‘Brunchtime’ ernaar om onderscheidend te zijn van ‘traditionele’ kerstconcerten door een totaal-beleving te creëren: naast een hoog muzikaal niveau is er aandacht voor (muzikale) variatie, verrassing, vernieuwing en het creëren van een bijzondere maar vooral aangename kerstsfeer. Kortom, een ervaring om als toeschouwer niet te willen missen.

De derde editie van dit concert vindt plaats op zaterdag 15 december in de Corneliuskerk in Den Hout.

Grote Moerdijkse inbreng in ‘Close to Christmas’

Niet alleen het vocaal kwartet ‘Brunchtime 85’ zal in “close to Christmas’ voor het voetlicht treden: ook het bekende streek-jeugdkoor ‘de Oosterhoutse Nachtegalen’ zal als gast medewerking verlenen. De gemeente Moerdijk is al decennialang ‘hofleverancier’ van het koor, zowel voor wat betreft zangers en zangeressen alsook muzikale leiding.

Uiteraard nemen de mannen van Brunchtime de gelegenheid te baat om ook samen met de Nachtegalen enkele nummers uit te voeren. Ook zal de Moerdijkse gitarist en ‘oud-Nachtegaal’ Raoul Nuijten zal zijn medewerking verlenen aan het concert.

De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang en dat betreft niet alleen de muzikale repetities maar ook het ontwerpen van de technische plannen voor licht- geluid- en visuals. Deze extra dimensie wordt mogelijk gemaakt door enkele jonge professionals uit de Nachtegalen gelederen.

Gezien de overweldigende belangstelling die de vorige edities mochten ervaren is het raadzaam om tijdig te reserveren. Dit kan via de website van Brunchtime, www.brunchtime85.nl. [l]