Sterre die haar prijs in ontvangst mocht nemen door een Pietje.
Sterre die haar prijs in ontvangst mocht nemen door een Pietje. trainster Karin

Sterre Holterman wint brons op vloer bij TurnTotaal Breda Cup

NOORDHOEK - In het weekend van 1 en 2 december stond de Turn Totaal Cup Breda op het programma voor de Dynamo Roosendaal turnsters. Een wedstrijd waar je per toestel op in kunt schrijven en dus kans maakt op 4 medailles. Aan deze wedstrijd deed de gehele A-selectie mee. Zo ook Sterre Holterman uit Noordhoek die nu voor het tweede seizoen deel uitmaakt van de A Selectie van Dynamo Roosendaal.

Zij kwam op 4 toestellen uit afgelopen weekend. Op de rekstok draaide zij een mooie oefening die goed moest zijn voor een medaille op die dag. Ja, u leest het goed. Goed moest zijn voor een medaille. De D-score (difficulty) die op het bord getoond werd was tegenvallend en dan mag je via hoofdjury navraag doen over de inhoud van de oefening. Daar bleek dat beide juryleden maar 2 reuzendraaien hadden gezien ipv. De drie ze gedaan had en moest doen. Dan blijkt maar weer eens dat een jurysport soms wel vervelend kan uitpakken. Hier gingen ze niets aan veranderen helaas. Helaas bestaat hier nog niet de regel dat je hem via video mag laten zien. Trainster Karin Raven heeft dit later nog wel met de betreffende jury besproken en bekeken maar blijft zuur. Zo’n, net nog 8 jarig meisje, is daar wel de dupe van. Maar wij als selectie trainsters leggen ons hier op dat moment bij neer, schouders er onder en gaan. Op vloer wist Sterre een mooie oefening neer te zetten en turnde zich hier naar een prachtige derde plaats. Zo kon ze haar wedstrijd gelukkig nog met eremetaal afsluiten.
Proficiat hiermee, inmiddels 9 jarige, Sterre! Goed gedaan.

A selectie
De A Selectie kan weer terugkijken op een weekend met mooie resultaten (44 medailles!) waaronder ook de nodige verbeterpunten waar we weer aan kunnen gaan werken richting het landelijke circuit. Deze start voor de N2 turnsters, waaronder dus ook Sterre, al komend weekend dus voor hen wordt het al snel spannend. Veel succes en allemaal van harte met de resultaten van afgelopen weekend. [l]