Klundert schenkt Kogelvangers vervroegd Kerstcadeau

KLUNDERT-Twee enorm defensieve blunders bij Klundert deden onze ‘tricolores’ uiteindelijk de das om in een winderige derby tegen Kogelvangers. Beide teams mochten geen aanspraak maken op de overwinning en de uitspraak na afloop van Kogelvangerskenner bij uitstek, Koos Knook, was treffend: “Beide teams hadden recht op 0 punten”.

Klundert dat de eerste helft de stevige wind tegen had begon nog wel redelijk aan de wedstrijd en het doelpunt van Luc den Hollander uit een afgemeten voorzet van Laszlo Boomaars was het logisch vervolg daarvan. Kort hierna kwam Jeffrey van Wingerden een teenlengte tekort om een vrije trap van Peter van Wingerden binnen te lopen. Kogelvangers probeerde met de wind mee via lange cross trappen vanuit de verdediging de flanken te bereiken. De meeste van deze trappen misten echter richting, echter de tweemaal dat de bal wel goed doorkwam was het ook direct gevaarlijk voor het doel van Yoeri van Wingerden. Op het half uur had Laszlo Boomaars teveel handelingen nodig om goed uit te kunnen verdedigen en verloor de bal aan Edgar van der Giesen die wel raad wist met dit presentje en diagonaal hard raak schoot. Kort hierna kwam Edgar van der Giesen, na weer een diagonale crosspass, wederom in kansrijke positie maar schoot deze keer wild over.

Na rust begon Klundert fel aan de tweede helft en drong Kogelvangers ver terug. Vanwege de tegenwind kon Kogelvangers de lange bal niet meer hanteren en kwam nog amper over de middenlijn. Naarmate de tweede helft vorderde zakte het spel echter naar een wel erg bedenkelijk niveau en beide teams bakten er vrijwel niks van. Toch kwam er een winnaar in dit duel toen Stefan de Ruiter een bal slecht verwerkte en Daan Oudhof de beslissende 1-2 op het scorebord kon zetten. Massaal verdedigend trok Kogelvangers de overwinning vervolgens over de eindstreep.

Volgende week de laatste wedstrijd voor het kerstreces thuis tegen Dubbeldam.