Promotie Veerle Dam

STANDDAARBUITEN - Donderdag 20 december promoveert in Utrecht Veerle Dam, afkomstig uit en opgegroeid in Standdaarbuiten. Veerle heeft in Oudenbosch het vwo op het Markland College afgesloten en is daarna gaan studeren aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (Voeding & Diëtetiek).

In 2012 is zij gestart met een Master-programma aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Gedurende deze studie werkte zij aan een onderzoeksproject over de relatie tussen vitamine K en het metabolisch syndroom aan het Julius Centrum voor Gezondheidswetenschapen en Eerstelijns Geneeskunde van de Universiteit Utrecht. In 2014 startte Veerle daar haar promotieonderzoek onder supervisie van prof. dr. ir. Yvonne van der Schouw en dr. Charlotte Onland-Moret.

In 2017 ontving zij haar Master of Science in Clinical Epidemology aan de Universiteit van Utrecht. Donderdag 20 december verdedigt zij in Utrecht haar proefschrift getiteld This is a man’s world’, over specifieke risicofactoren bij vrouwen voor hart- en vaatziekten. Veerle komt nog regelmatig in haar geboortedorp bij haar trotse ouders en heeft nog veel contact met haar oud-plaatsgenoten. [l]