Zure nederlaag Kogelvangers tegen De Fendert

WILLEMSTAD - Beter voetballen dan je tegenstander en dan toch met een 5-2 nederlaag het veld af gaan. Hoe kan dat? Kogelvangers speelde het eerste half uur prima voetbal. De ene na de andere aanval golfde richting het doel van De Fendert. Het vizier stond echter niet op scherp en dat kwam de ploeg duur te staan.

Het tot dan toe onmachtige De Fendert kreeg in een tijdsbestek van enkele minuten twee te gemakkelijk weggegeven corners. Beide waren raak. 1-0 en 2-0. Een enorme domper en zeer tegen de verhouding in. Daar waren ze het bij De Fendert ook wel over eens, maar ja in het voetbal tellen de doelpunten.

Mocht Kogelvangers denken dit in de tweede helft recht te zetten dan was die hoop binnen vier minuten na de rust vervlogen. Opnieuw twee corners tegen, opnieuw tweemaal raak. 3-0 en 4-0. Wedstrijd gespeeld ! In de slotfase scoorde Kogelvangers nog de 4-1 via Jelle Knook en even later de 4-2 via Mart Grootenboer, maar het was te laat. Sterker, De Fendert gooide het duel definitief op slot door in de omschakeling de 5-2 aan te tekenen. Een frustrerende middag met vier identieke tegendoelpunten uit scherp indraaiende corners. Kogelvangers mag zich dit verdedigend aanrekenen. De ploeg verloor deze middag vooral van zichzelf. Nog iets positiefs te melden ? Jazeker. Na een afwezigheid van zeven maanden maakte Sietse Vissers na zwaar blessureleed weer zijn eerste speelminuten. Na de winterstop wacht Kogelvangers meteen een aantal cruciale wedstrijden tegen directe concurrenten. De ploeg zal er dan weer moeten staan!