Koor Cantzoni.
Koor Cantzoni. Cantzoni

Winterfair 2018 was muzikaal genieten

ZEVENBERGSCHEN HOEK - Op zondag 16 december werd voor de 4e keer een winterfair georganiseerd in Zevenbergschen Hoek. Ook nu weer in de RK H. Bartholomeuskerk, wat gezien de winterse kou een meer dan uitstekende keuze was.

De kerk werd deze middag gevuld met muzikale optredens van de Dance Kids, mede-organiserend koor Cantzoni, het dit jaar jubilerende Niervaert-koor uit Klundert en enkele prachtige solo optredens van Isa Alders, Melanie Timmermans en Kim de Looper. Zij imponeerden elk met hun eigen stijl en op hun eigen manier, genieten! Ook pianist Art Zegelaar speelde enkele prachtige pianostukken wat voor de nodige afwisseling zorgde. Hoogtepunten van de middag waren het Ave Maria gezongen door Kim de Looper, en de samenwerking tussen het Niervaert koor en Cantzoni. Voor het eerst stonden zij samen op het podium en met name het stuk ‘Cantique de Jean Racine’ was werkelijk schitterend zo samen gezongen! Fanfare OKK sloot de middag af met een mini-concert, wat zoals altijd weer genieten was.

Veel te doen in de kerk

Naast een mooi muzikaal programma, was er nog veel meer te doen in de kerk! Zo was er een taart-bak-wedstrijd, was er warme glühwein en chocolademelk, werden er diverse (lokale) kerst/winter producten verkocht in de kramen en konden kinderen zich laten schminken! Bezoekers kwamen in grote getale een kijkje nemen, wat zorgde voor een sfeervolle en succesvolle middag.

Kerstboom

Halverwege het programma werden de aanwezigen even kort toegesproken door Burgemeester Klijs. Met het ontsteken van de lichtjes in de grote kerstboom op het plein voor de kerk rondde burgemeester Klijs met vakkundige ondersteuning vanmiddag symbolisch de 1e fase van de werkzaamheden aan de Hoofdstraat in Zevenbergschen Hoek af. Met dank aan gemeente Moerdijk en aannemer werd deze boom geschonken aan de bewoners van Zevenbergschen Hoek. Een mooi gebaar![l]