De keuken van het museum.
De keuken van het museum. Ebo Roek

Kerststallen zoeken bij de Heemkundekring in Zevenbergen

ZEVENBERGEN - Met Pasen zoek je eieren en met Kerstmis kerststallen, althans in het museum van de Heemkundekring Willem van Strijen aan de Zuidhaven 17 in Zevenbergen. Van 26 t/m 30 december is het museum iedere dag geopend van 13.30 tot 16.30 uur. Dan vindt in theater De Schuur ook de tentoonstelling 'Kerst, cultuur en kunst' plaats. Het theater bevindt zich onder hetzelfde dak als het museum, de tussendeur staat open en u kunt dus gewoon doorlopen.

Er is dit jaar extra veel aandacht besteed aan het in kerstsfeer brengen van het museum. Er staan dus veel kerststallen, kerstgroepen, maar ook afbeeldingen van kersttaferelen, zowel grote als hele kleine. Dit jaar is daar een wedstrijd aan verbonden. Het is heel gemakkelijk. U vraagt om een deelnameformulier en u begint met tellen. Onder de bezoekers met het goede antwoord verloten we na 30 december een prijs.

Natuurlijk kunt u ook gewoon het museum bezoeken. Loop dan niet gewoon langs alles wat er in het museum staat. De rondleiders kunnen u de verhalen bij de verschillende voorwerpen vertellen en dat is veel leuker. Eigenlijk gaat het in ons museum meer om het verhaal dan om de voorwerpen zelf.

In deze periode draaien we continue filmpjes en diapresentaties over het Zevenbergen van vroeger. Dat doen we ook op verzoek. Als u nog eens wat oude beelden van de Molenstraat, de Haven, de Markt, de Klundertseweg etc. wilt zien, kom dan langs en vraag ernaar. De toegang is gratis, maar als u het leuk vond, mag u natuurlijk wel iets achterlaten.[l]