Remco Witberg (staand) met Tim Sprokholt en Vicky Groeneveld in Brasserie VIER Hoog.
Remco Witberg (staand) met Tim Sprokholt en Vicky Groeneveld in Brasserie VIER Hoog. Foto: Miryam van der Stee

'Er valt altijd wel iets te VIERen'

ZEVENBERGEN – Na een grondige verbouwing hebben eigenaren Remco Witberg en Danny Polak een paar weken geleden de deuren van Vier Hoog Zevenbergen geopend. Er kan weer gebowld worden, maar vooral ook lekker worden gegeten. Het pand onderging een volledige metamorfose. De bowlingbanen zijn gerenoveerd, nieuwe vloeren zijn gelegd, en het nieuwe interieur oogt nu fris, strak en modern. Daarnaast ruikt het ontzettend lekker binnen. Een speciaal gecreëerde huisgeur die Witberg en Polak voor Vier Hoog lieten maken.

DOOR MIRYAM VAN DER STEE

Vier Hoog in Zevenbergen is de tweede vestiging die de jonge ondernemers openen. In Breda zijn zij vorig jaar gestart met dit concept en dat sloeg meteen goed aan. Een mix van vermaak en lekker eten, waarbij de focus in Breda vooral ligt op het vermaak of leisure zoals de heren het noemen. In Zevenbergen starten ze vooralsnog alleen met bowlen en wordt de horeca meer voor het voetlicht geschoven met een grillrestaurant en daarnaast Brasserie VIER.

Monsterbowlen

De zes bowlingbanen zijn weer helemaal up-to-date. Alle apparatuur is vernieuwd en de zitjes zijn nu kleine huiskamertjes waar het gezellig toeven is. Kinderen kunnen Monsterbowlen, wat een grote hit is. Ook is het mogelijk om als volwassenen en kinderen samen op één baan te bowlen, omdat de bumpers aan de zijkant ingesteld kunnen worden per persoon. Op de consoles, die nog het meeste weghebben van een I-pad, kunnen verschillende spelsoorten ingesteld worden, waardoor het bowlen nooit saai of eentonig wordt.

Horeca

In het grillrestaurant kan heerlijk gegeten worden van het grillbuffet waar je zelf je vlees grillt. Bedrijfsleider Tim Sprokholt en medewerkster Vicky Groeneveld zorgen er intussen voor dat het de gasten verder aan niets ontbreekt. In Brasserie VIER kan á la carte gegeten worden, waarbij van alle gangen vier mogelijkheden aangeboden worden. De kwinkslag naar dat getal is dat er altijd iets te vieren valt in het leven vertelt Witberg lachend. Brasserie VIER serveert naast de kaart een maandmenu voor vijfentwintig euro. Beide restaurants kunnen ook uitstekend dienen voor feesten, partijen of vergaderingen. "Al het meubilair is verrijdbaar en kan er uit. Bij ons is echt alles mogelijk."

Escaperoom

Begin volgend jaar komt de vissportwinkel naast Vier Hoog vrij. Dit wordt bij het huidige pand betrokken en hier komt een escaperoom. Daarnaast wordt in het voorjaar van 2019 tevens het terras van Vier Hoog vernieuwd en uitgebreid. Straks biedt dit terras ruimte aan honderd personen. De kinderspeelplaats wordt ook onderhanden genomen, zodat ouders van een borrel en hapje kunnen genieten terwijl hun kinderen zich daar vermaken. Wanneer het terras klaar is, wordt ook de barbecue van stal gehaald voor de gasten.

Ambitie

Remco Witberg vertelt dat hij en zijn zakenpartner Danny Polak de ambitie hebben om ieder jaar een nieuwe vestiging in een andere stad te openen, waarbij kwaliteit en gastvrijheid altijd de hoogste prioriteit hebben. Daarnaast beogen ze ook uniformiteit, wat blijkt uit die eigen huisgeur, want in alle vestigingen ruikt het hetzelfde. Iedere vestiging krijgt wel een eigen identiteit die aansluit bij de leef- en woonomgeving. Zo is de vestiging in Breda erg industrieel qua look en is in Zevenbergen juist gekozen voor een wat warmere inrichting. Op maandag is Vier Hoog op aanvraag geopend, alle overige dagen is men vanaf 12.00 uur van harte welkom. In het weekend zelfs vanaf 11.00 uur. Reserveren is gewenst. [l]