2018 was een bewogen jaar

De kerstdagen zijn voorbij. De tijd van oliebollen en appelbeignets bakken breekt weer aan. De maand december nadert zijn einde. Nog één keer is het tijd om met familie en vrienden bij elkaar te komen. Samen terugblikken op het afgelopen jaar, gezellig de oudejaarsconference kijken en om middernacht het champagneglas heffen op 2019.

2018 was een bewogen jaar. In januari was er een extreem zware storm, waarbij voor het eerst in de geschiedenis al het treinverkeer in Nederland werd stilgelegd. De wereld smult van het koninklijk huwelijk tussen de Britse prins Harry en de Amerikaanse actrice Meghan Markle. Voor het eerst ontmoeten de Amerikaanse president Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un elkaar tijdens een vredelievende top. Frankrijk wint een zinderende WK-finale van Kroatië. Groot verdriet is er ook als vier kinderen in Oss om het leven komen als de Stint waarin zij zitten, wordt aangereden door een trein.

Ook op lokaal gebied gebeurde er veel. De uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen maken veel los. Er moet een nieuwe coalitie worden gevormd. Moerdijk komt landelijk in het nieuws als steeds meer Albanese migranten vanuit Zevenbergschen Hoek een lift naar Engeland proberen te krijgen. Ten einde raad vraagt de gemeente het Rijk én de Albanese ambassadeur om hulp.

Ook kenmerkte 2018 zich door de vele mooie evenementen. Aan de hand van foto's blikken we in deze speciale Oudejaarsuitgave nog eens terug op de afgelopen twaalf maanden. En ook in 2019 kunt u blijven rekenen op een actueel nieuwsaanbod in de krant, via de sociale media-kanalen van de Bode en op www.internetbode.nl.

Deze Eindejaarsbode biedt veel kijk-, lees- en bladerplezier. Daarnaast wensen wij u natuurlijk een heel mooi uiteinde van 2018 en een sfeervol begin van 2019,

Monique Jansen

Redacteur Moerdijkse Bode