Mensen met verstandelijke beperking in De Basis

KAPELLE – De gemeente Kapelle verkoopt De Basis per 1 april 2018 aan Stichting Zeeuwse Zorgtuinen. Deze organisatie maakt een kleinschalige woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking van het activiteitengebouw aan de Bruëlisstraat in Kapelle.

DOOR BRITTA JANSSEN

De nieuwe zorgvoorziening krijgt ook dagbesteding in en bij huis. De stichting levert 24 uur per dag zorg, laat wethouder Jon Herselman van de gemeente Kapelle weten. "De mensen wonen in een kleine, overzichtelijke groep met vaste medewerkers."
De afwisselende dagbesteding vindt vaak plaats met de hele groep bewoners, aldus de wethouder. "Individuele dagbesteding is ook mogelijk. Hiervoor wordt aansluiting gezocht bij professionals in de buurt." De activiteiten van de stichting passen volgens Herselman in het geldende bestemmingsplan.

Verhuizen
Van de vier gebruikers van De Basis heeft Stichting Cederhof Welzijn haar kantoor verplaatst naar een locatie naast 'de Flat' in de Bruëlisstraat. De aquariumvereniging heeft onderdak gevonden bij de Stichting Scheldestromen aan de Stationssingel. "Het Rode Kruis zoekt nog ruimte en voor het depot van het Fruitteeltmuseum wordt gewerkt aan een oplossing." [l]