Fruitteeltmuseum
Fruitteeltmuseum Addie Leendertse

Fruitteeltmuseum gaat vernieuwen

KAPELLE - Het Fruitteeltmuseum, Annie M.G.Schmidtsingel 1 in Kapelle, gaat de vaste expositie in een modern jasje steken om op een levendige manier het verhaal van de fruitteelt te kunnen vertellen.

Het museum café wordt uitgebreid om meer mensen te kunnen ontvangen. In de voortuin komt een buitenterras. Het museum zal daarom van 1 februari tot medio april gesloten zijn. De in die periode geplande cursussen, wandeltochten e.d. zullen zoveel mogelijk doorgang vinden, indien noodzakelijk vanaf een andere locatie. In januari kunt u nog de oude museumopstelling zien. Zie www.fruitteeltmuseum.nl.
De herinrichting is mede mogelijk gemaakt door een schenking van € 40.000 van de Stichting Vrienden van het Fruitteeltmuseum en een extra subsidie van € 40.000 van de Gemeente Kapelle. De vrijwilligers droegen door het organiseren van een rommelmarkt ruim € 860 bij. Ook diverse particulieren hebben bijgedragen. Verdere donaties van particulieren en bedrijven zijn welkom (Het Fruitteeltmuseum heeft de ANBI status). [l]

Fruitteeltmuseum FOTO: ADDIE LEENDERTSE