Huub Hieltjes: 'Kapellenaren zijn heel betrokken'

KAPELLE - In zijn eerste dagen als waarnemend burgemeester van Kapelle valt het Huub Hieltjes steeds op hoe betrokken inwoners en ondernemers in de gemeente zijn. Dit kwam donderdag ook naar voren bij het werkbezoek van de commissaris van de koning in Zeeland, Han Polman, aan Kapelle. “De commissaris vond het mooi te zien dat inwoners van Schore zelf aan de toekomstvisie voor het dorp werken”, vertelt Hieltjes.


DOOR BRITTA JANSSEN

Lokale democratie en regionale samenwerking stonden centraal bij Polmans bezoek aan Kapelle. Als commissaris van de koning in Zeeland bezoekt Polman alle gemeenten in de provincie met regelmaat. In de gemeente Kapelle sprak Han Polman afgelopen donderdag met gemeenteraadsleden en het college van burgemeester en wethouders.

Schore
Daarnaast ging de commissaris van de koning op bezoek bij de Dorpsraad Schore, waar hij een toelichting kreeg op de totstandkoming van de dorpsvisie. Het is voor het eerst dat de gemeente Kapelle zo’n toekomstvisie niet zelf opstelt, maar dit laat doen door de bewoners zelf. De gemeente begeleidt het project alleen. Het proces voor de realisatie van de visie is in volle gang. "In gesprek met de dorpsraad van Schore zag de commissaris van de koning hoe enthousiast de inwoners bezig zijn met de dorpsvisie", vertelt waarnemend burgemeester Huub Hieltjes.

'Dorpsvisie is

mooi voorbeeld'


“Als gemeente moeten we niet uit het raam kijken en bepalen wat goed is voor Kapelle, maar juist in gesprek gaan met inwoners en ondernemers. De commissaris vindt de aanpak voor de dorpsvisie een mooi voorbeeld hiervan.”

Wemeldinge
In gesprek gaan met ondernemers en inwoners wil Huub Hieltjes ook in Wemeldinge, voor het nieuwe toeristische beleidsplan. “De visie moet tot tastbare resultaten leiden, zoals de historie van de omgeving beter zichtbaar maken", aldus de waarnemend burgemeester. "We willen samen met de ondernemers en inwoners het toerisme in Wemeldinge naar een hoger plan tillen.” [l]