Bijeenkomst in Kaj Munk over dijkwerk Hansweert

HANSWEERT - Waterschap Scheldestromen houdt donderdag 8 februari een informatieavond voor inwoners van Hansweert over het dijkversterkingsproject dat daar nu wordt voorbereid.


DOOR BRITTA JANSSEN


In dorpshuis Kaj Munk in Hansweert horen belangstellenden vanaf 19.00 uur over onder meer de aanleiding van de dijkversterking en het proces voor de voorbereiding van het project. Op het programma van de informatieavond staat verder ook bijvoorbeeld een toelichting op de bouwstenen en een schets van het proces. Aanwezigen kunnen ook een projectkaart bekijken en ideeën en wensen uiten. Er zijn medewerkers van het waterschap aanwezig om vragen te beantwoorden.

2023
De dijk bij Hansweert moet versterkt worden vanwege de nieuwe veiligheidsnormering die sinds 1 januari 2017 van kracht is. Het gaat om een traject van bijna 5,2 kilometer, dat loopt langs de noordoever van de Westerschelde, tussen de monding van de sluizen bij Hansweert tot aan de Willem Annapolder. Uiterlijk in 2023 moet het dijkvak weer voldoen aan de veiligheidsnormen.
Landelijk wordt er tot 2028 ruim 1100 kilometer aan primaire dijken in ruim 300 projecten aangepast aan de nieuwe veiligheidsnormen. Hiermee is Nederland vanaf 2050 beter beschermd tegen overstromingen en de klimaatverandering. [l]