Afbeelding
Foto:

Kindercarnaval in Kruiningen

KRUININGEN - De Kruiningse moeders Wendy en Marjoke konden het niet geloven toen ze hoorden dat het Oranjecomité geen kindercarnaval meer zou organiseren. Omdat ze niet willen dat het feest verloren gaat, houden ze nu samen met Jan Krayenbrink van de Reimerswaalhal in Kruiningen een kindercarnavalsfeest en disco op zaterdag 10 februari.


DOOR KIM SINKE

Het gratis toegankelijke kindercarnavalsfeest en disco vinden plaats op zaterdag 10 februari van 15.00 uur tot 18.00 uur in de kantine van de sporthal. Dit jaar is de kindercarnaval en disco uitgebreider dan voorgaande jaren. Er is een ballonenclown aanwezig en kinderen kunnen limbodansen en een glittertattoo laten zetten. Ook zijn er prijzen te winnen voor kinderen die leuk of gek verkleed zijn. Marjoke en Wendy willen de jeugd uit Kruiningen en omgeving het verkleedfeestje niet ontnemen. “Daarom organiseren wij het zelf”, aldus de twee.

Voor de disco is het repertoire al uitgezocht. Muziek van K3, rapmuziek, nummers uit de Top 40, maar ook carnavalsliedjes komen langs. “Er is aan iedereen gedacht en de jeugd zal zich geen moment vervelen”, laten de moeders weten. Ouders zijn welkom en mogen ook meedoen. De organisatie hoopt dat er veel feestvierders komen. Aan de kinderen van Marjoke en Wendy zal het niet liggen, zij zijn al bezig hun klasgenoten enthousiast te maken. “Mijn zoon van elf heeft er in ieder geval veel zin in, zijn pak ligt al klaar!”, lacht Wendy.
Bij alle scholen in en rondom Kruiningen hangen posters om het kindercarnaval aan te kondigen en ook op Facebook wordt het onder de aandacht gebracht. [l]