Burgemeester José van Egmond van Reimerswaal
Burgemeester José van Egmond van Reimerswaal Foto: Britta Janssen

Er valt iets te kiezen!

Burgemeester José van Egmond van Reimerswaal blikt vooruit op de gemeenteraadsverkiezingen.

Nu de eerste goede voornemens misschien al gesneuveld zijn en de eerste storm van 2018 een feit is, kunnen we met een frisse blik vooruit kijken. Op 21 maart bent u in de unieke gelegenheid om een nieuw gemeentebestuur te kiezen. Los van het feit dat voor dit recht in het verleden hard geknokt is, hoop ik dat u de 21e maart uw stem laat horen. Of liever: nog eerder! Er valt namelijk wat te kiezen. Partijen zijn druk bezig hun programma’s te presenteren en campagnes te lanceren. Bekende en nieuwe kandidaat-raadsleden zullen uw aandacht vragen. Daar zijn ook een paar piepjonge bij! Allemaal betrokken bij wat leeft in onze mooie gemeente.
Nu niet gelijk roepen dat u niets heeft met politiek. Of mopperen dat er toch maar over u beslist wordt. Of niet naar u geluisterd. Dit is uw kans. Wacht niet tot 21 maart om uw keuze te maken, maar laat uw stem nu al horen. Ga op partijen af, volg ze op Twitter en Facebook of spreek kandidaten aan op straat. Vertel wat u dwarszit of wat beter kan. Vraag hoe ze over voor u belangrijke zaken denken. Sterker nog: wat doen ze met uw stem als zij het voor het zeggen krijgen?
En mocht u de smaak te pakken krijgen: half februari houden we een Meet & Greet met het bestuur van Reimerswaal. In één avond vertellen we met korte presentaties hoe een gemeente en gemeenteraad werkt en kunt u speeddaten met raadsleden. Dat betekent in gewoon Nederlands dat u in sneltreinvaart raadsleden figuurlijk ’t hemd van het politieke lijf mag vragen. Over hoeveel tijd het raadswerk kost. Of welke successen ze hebben gehaald. Of ze een beetje aardig zijn voor elkaar tijdens de debatten. Niet de politiek gaat over u, u gaat over de politiek!