Grootsten blijven het grootst na verkiezingen

KRUININGEN/KAPELLE - De grootste partijen in de gemeenteraden van Kapelle en Reimerswaal, respectievelijk de VVD en SGP, zijn ook na de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag de grootsten gebleven. Beide behouden hetzelfde aantal zetels: de VVD 4 en de SGP 7.


DOOR BRITTA JANSSEN

Waar D66 in veel andere gemeenten verlies leed, hebben de democraten in Kapelle een raadszetel bemachtigd. D66 deed hier voor het eerst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen.
Na de VVD is in Kapelle Gemeentebelang de grootste, met 3 zetels. De lokalen kregen er een zetel bij. CDA en SGP verloren een zetel en hebben er nu 2. De PvdA behoudt haar 2 zetels. CU kreeg minder stemmen dan vier jaar geleden, maar behoudt haar ene zetel. VVD'er Jon Herselman is aangesteld als informateur voor de coalitievorming. Hij hoopt bij de installatie van de raad morgen (donderdag) verslag uit te brengen van de uitkomsten.

Verkenner
In Reimerswaal blijft de SGP met 7 zetels de grootste partij. CU gaat van 2 naar 3 zetels en het CDA van 3 naar 2. CU is samen met Leefbaar Reimerswaal de grootste partij. LR blijft op 3 zetels staan, net als bij de vorige verkiezingen. Ook de VVD en PvdA behouden evenveel zetels: 2.
De SGP heeft voorgesteld een verkenner aan te stellen voordat de informateur aan de slag gaat. Morgen besluit de raad hierover.

Lees meer op pagina 3. [l]