Kapelle Rockcity

KAPELLE - Zaterdag 7 april is de HCR de Zwaan in Kapelle weer een rockpaleis. Er wordt die avond voor de 11e het gratis rockfestival Zwaanfest gehouden.

Wederom 4 bands uiteenlopend van beginnend tot zeer ervaren. Dat Zwaanfest bekend staat dat het jonge bands een podium geeft om ervaring op te doen is inmiddels bekend maar zo jong als dit jaar hebben we het nog nooit gehad. De uit gemiddeld 14 jarige bandleden bestaande band Rock Season opent het festival met hun hardrock covers. Hvalross zal daarna met hun eigen werk dat bestaat uit een mix van stoner rock met metal en een vleugje prog laten zien dat rock een breed scala van stijlen heeft.

Ook is dit jaar de blues terug op Zwaanfest dit wordt gebracht door Blackfisz die met swingende bluescovers en eigen werk laat beleven dat je muziek niet alleen kan horen maar ook voelen.

Of dit nog niet genoeg is komt als kers op de taart de Dan Stennis Band, deze jaren 80 coverband rond Nederlands beste rockzanger Stan Verbraak sluit het festival af. Het zal dan ook onmogelijk zijn om hierbij stil te blijven staan. Want wie kent er niet de hits uit die periode van o.a. Europe, Bon Jovi en Guns‘n’Roses. Aanvang 20.00 uur. [l]