Afbeelding
Foto:

De Kunder treedt terug na verlies CDA Reimerswaal

De Kunder treedt terug na verlies CDA Reimerswaal

KRUININGEN - Hans de Kunder treedt terug als wethouder en wil ook geen zitting nemen in de gemeenteraad voor het CDA Reimerswaal. Dat maakt hij dinsdag bekend. "De gemeenteraadsverkiezingen zijn voor het CDA Reimerswaal uitgelopen op een teleurstellend slecht resultaat. Als lijsttrekker trek ik me dit aan en neem ik hiervoor de verantwoordelijkheid", laat De Kunder weten.

DOOR BRITTA JANSSEN

Ruim twaalf jaar was Hans de Kunder wethouder in de gemeente Reimerswaal voor het CDA. "Ik heb mij met passie, plezier en naar mijn volle vermogen ingezet voor de gemeente Reimerswaal en haar inwoners", aldus De Kunder. "Ik kijk met dankbaarheid en voldoening terug op deze bestuurlijke periode. De contacten met de inwoners en de intentie om iets voor hen te kunnen betekenen hebben mij veel werkplezier gebracht."

Zorg
Vooral bij de ontwikkelingen op het gebied van onderwijs, zorg en welzijn voelde hij zich betrokken. "Dit kreeg voor mij een extra dimensie toen met ingang van 1 januari 2015 de gemeente verantwoordelijk werd voor de Wet maatschappelijke ondersteuning, Jeugdwet en Participatiewet."

Financiën
Als wethouder financiën moest De Kunder de gemeentelijke inkomsten en uitgaven op orde houden "In de achter ons liggende crisisjaren was dit een hele uitdaging, maar Reimerswaal is anno 2018 een gemeente met een gezonde financiële huishouding."

Totdat er een nieuw college van burgemeester en wethouders gevormd is, blijft De Kunder als demissionair wethouder aan voor de lopende zaken. [l]

Afbeelding