Een recordaantal kinderen doet in 2018 mee aan de Kapelse schoolzwemkampioenschappen. FOTO JAN-KEES DE MEESTER
Een recordaantal kinderen doet in 2018 mee aan de Kapelse schoolzwemkampioenschappen. FOTO JAN-KEES DE MEESTER Foto: Jan-Kees de Meester

Recordopkomst bij zwemkampioenschap

KAPELLE - Maar liefst 220 kinderen deden woensdag mee aan het jaarlijkse gemeentelijke schoolzwemkampioenschap in het zwembad in Kapelle. Dat is de grootste opkomst van het aantal deelnemertjes sinds zwemvereniging de Bevelanders de wedstrijd organiseert. De Moolhoek kwam als winnaar uit de bus.

DOOR JAN-KEES DE MEESTER

Het zwembad was woensdag tjokvol en er hing een gezellige sfeer van uitbundige sportiviteit. Op de startblokken verschenen teams van ’t Honk, de Moolhoek, de Linge, de Hoeksteen en basisschool Wemeldinge. Elk team bestond uit zes zwemmers van verschillende leeftijden, van wie maximaal drie kinderen lid mochten zijn van een zwemclub. De Kapelse kinderburgemeester Lara van Son opende de wedstrijd en zwom mee voor de Linge uit Biezelinge.

Het kampioenschap vormt de opmaat naar het landelijke schoolzwemkampioenschap op 23 juni in Alblasserdam. De beste drie gaan eerst door naar de provinciale wedstrijd in Oostburg op 7 april, waarvan vervolgens de beste drie doorgaan naar het landelijke kampioenschap.

Bekerwinnaars
Na de wedstrijd ontving iedere deelnemer een medaille en oorkonde. De 10-jarige kinderburgemeester hing de medailles om bij de leden van de winnende teams.

'Zilver en brons voor 't Honk en Wemeldinge'

Tevens ontving ieder winnend team een bosje bloemen van de plaatselijke rozenkwekerij Otte en, uiteraard, de felbegeerde beker. Op de eerste plaats eindigde de Moolhoek (team 6) met Charlotte Duine, Emmy Kleyne, Mats Slabbekoorn, Sven Vette, Guusje Brull en Fleur Paalmans. De kampioensploeg werd gevolgd door respectievelijk ’t Honk (team 10) en basisschool Wemeldinge (team 2).

Succes

“Deze editie was een daverend succes”, aldus Karin Kloosterman, als algemeen bestuurslid van zwemvereniging de Bevelanders nauw betrokken bij de organisatie. “Voor ons was het ook even spannend, omdat we zo veel deelnemers hadden, maar dankzij de inzet van ons vrijwilligersteam is alles prima verlopen.” [l]