Turnsters van Gymnastiekvereniging Olympia Kapelle.
Turnsters van Gymnastiekvereniging Olympia Kapelle.

Regiofinale turnsters D2 en 5e Divisie Olympia Kapelle

KAPELLE - Afgelopen zaterdag hadden elf turnsters van Gymnastiekvereniging Olympia Kapelle uit de D2 en 5e divisie hun regiofinale (Zuidwest Nederland) in Loon op Zand. Middels twee voorwedstrijden hebben ze zich geplaatst voor deze finale.

Op deze wedstrijd konden ze zich plaatsen voor de districtsfinale (Zeeland, Brabant, Limburg) en dat is een groot aantal meiden ook gelukt.
Er zijn bij de regiofinale 2 medailles gewonnen: Eén door Jada Loïs van Ham (Pupil 2D2). Zij mag zich regiokampioen noemen in haar categorie met een fantastische 1e plaats. En één door Keana Vlieland (Instap D2). Een bronzen medaille met een mooie 3e plaats. Net naast het podium met een 4e plaats Tess Koomen vlak daar achteraan Noa van der Weiden met een 5e plaats en Yinthe Neels met een 8e plaats. Selina de Leeuw was ook geplaatst voor de regiofinale maar door een val van de balk in de training met als gevolg een gebroken arm kon ze helaas niet meedoen.
Deze jongste meisjes Instap D2 zijn allemaal door naar de districtsfinale, want ze zijn allemaal in de top 10 geëindigd in dit grote deelnemersveld.
In de categorie Pupil 1 D2 is Iris Baaij op een 11e plaats geëindigd. Rebecca de Beule (Jeugd 1 D2) op een 7e plaats en Yara Leenknegt op een 10e plaats. Ze waren allebei erg sterk op het toestel Balk wat een 1e en 2e plaats opleverde. Dit betekend dat ze allebei door zijn naar de districtsfinale.
Dit geldt ook voor Charlotte Duine (Pupil 2 D2) die een 8e plaats heeft behaald.
Bij de oudere meisjes in de keuze oefenstof is Charlotte Moeleker (Junior F) op een 14e plaats geëindigd en Noa van Boven (Jeugd 2G) op een 16e plaats. Erg knap in dit sterke deelnemersveld.

Programma
Komende zaterdag mogen nog zes andere turnsters hun regiofinale turnen in de 4e divisie en D1.[l]

Turnsters van Gymnastiekvereniging Olympia Kapelle.