boven: Anne, Tess, Suzi en isa Onder: Lisa en Sanne
boven: Anne, Tess, Suzi en isa Onder: Lisa en Sanne

Regiofinale D1 en 4e Divisie Olympia Kapelle

KAPELLE - Afgelopen zaterdag was het de regiofinale (Zuid West Nederland) voor de turnsters uit de D1 en 4e divisie van gymnastiekvereniging Olympia Kapelle. Via twee voorwedstrijden hebben zes turnsters zich hiervoor geplaatst. Op deze regiofinale konden ze zich ook plaatsen voor de districtsfinale (Zeeland, Brabant, Limburg).

De tegenstand wordt dan ook alsmaar sterker en het is dan ook moeilijker om hoog te eindigen.
Ze moeten vaak opboksen tegen turnsters die 5 uur of meer trainen per week.
De Selectie van Olympia Kapelle traint 2 uur per week. Dat ze dan ook allemaal zo hoog eindigen is dan ook fantastisch en te danken aan hun inzet en een geweldige leiding!!

De meeste meisjes scoren vaak goed op het onderdeel sprong dat komt omdat veel turnsters nog trainen in de wedstrijd springgroep daar kunnen ze nog extra oefenen op dit onderdeel.

In de categorie Pupil 1 D1 is Tess van Waarde op een 8e plaats geƫindigd. In de voorwedstrijden werd ze nog telkens eerste. Nu maakte ze een foutje op de brug, want bij de buikdraai schoot ze door en dat kostte haar punten.
Haar teamgenootje Suzi Zblewska eindigde op de 11e plaats, na twee vallen van de balk was een goede eindklassering bekeken. Verder turnden beiden een goede wedstrijd.

In de categorie Pupil 2 D1 greep Sanne Rijswijk net naast het podium met een knappe 4e plaats. Ze turnde een constante wedstrijd zonder veel foutjes. Haar teamgenootje Lisa Raadtgever eindigde op de 15e plaats. Ze turnde drie goede toestellen met hoge cijfers, maar omdat een onderdeel op de balk niet werd geteld kostte dit haar twee hele punten en dus ook een podiumplaats.

Isa van Waarde (junior E) is op de 13e plaats geƫindigd. Anne van Strien (Senior D) op de 15e plaats. Beiden turnden een constante wedstrijd wat voor Isa genoeg was om door te stromen naar de districtsfinale.
Dit geldt ook voor Tess van Waarde en Sanne Rijswijk ook zij zijn door naar de districtsfinale. [l]