Afbeelding
Jostijn Ligtvoet Fotografie

Sfeerlichten van AtmoSFEERa goed voor landelijk succes

KRABBENDIJKE - De junior company AtmoSFEERa van Carolien Allewijn, Myrthe van der Hoeven, Joselien Koole, Marsha Lokerse, Charlotte Provoost, Marsha Verwaal en Marieke Wisse van het Calvijn College, locatie Krabbendijke Kerkpolder, won op vrijdag 6 april tijdens de landelijke finale van Jong Ondernemen in de Jaarbeurs in Utrecht de titel 'Junior company van het jaar 2018' in de categorie vmbo.

Er deden zo'n vijfhonderd junior companies mee. In totaal gingen er zestien door naar de landelijke finale. De twee Zeeuwse teams waren allebei afkomstig van Calvijn College locatie Krabbendijke Kerkpolder.

Sfeerlichten

Team AtmoSFEERa bestaat uit zeven meiden van de afdeling economie & ondernemen. Hun junior company biedt sfeerlichten aan. De combinatie van onder meer een enthousiast team met spirit, een uniek zelfgemaakt product, een mooie stand-inrichting en een goede pitch op een Jaarbeurs-podium deed de jury besluiten de eerste prijs toe te kennen.
Daar bleef het niet bij, want team AtmoSFEERa mocht ook nog een tweede prijs in de wacht slepen. Door EIC Mainport Rotterdam en Port of Rotterdam werd een award beschikbaar gesteld voor de junior company die zich het meest bezighield met digitalisering en afstemming op de Rotterdamse haven: de Young Port Business Award. AtmoSFEERa ontving de 2e prijs!

Maatschappelijk

Het winnende sfeerlicht is aan de buitenkant gemaakt van het natuurlijke product kalk en is voorzien van gerecyclede kaarsen en een toegevoegde lont. In verschillende kleuren en geuren, maar ook in twee maten verkrijgbaar. De jury was onder de indruk van het maatschappelijk verantwoord ondernemen van de Calvijners. Oude kaarsen worden hergebruikt en er wordt verpakkingsmateriaal ingezet dat milieuvriendelijk is en recyclebaar.

Little Gift

Het andere team van locatie Kerkpolder, Little Gift, een team van zeven jongens, wist ook de landelijke finale te halen. Zij vielen net buiten de prijzen, maar vatten dit uiterst sportief op. Ook dat hoort bij ondernemerschap. [l]

Afbeelding