Burgemeester José van Egmond te midden van de zes gedecoreerden. FOTO JOHAN GIDEONSE
Burgemeester José van Egmond te midden van de zes gedecoreerden. FOTO JOHAN GIDEONSE Foto: Johan Gideonse

Zes gedecoreerden met limousine opgehaald

KRUININGEN - De jaarlijkse lintjesregen heeft zes inwoners van de gemeente Reimerswaal een koninklijke onderscheiding opgeleverd. Burgemeester José van Egmond haalde hen donderdagmorgen per limousine op voor een feestelijke bijeenkomst in de Johanneskerk in Kruiningen.

DOOR BRITTA JANSSEN

José van Egmond mocht voor het eerst als burgemeester van Reimerswaal de lintjes opspelden. Dat deed ze bij de dames Van Ettinger, Kersbergen en Jansen-Walraven uit Kruiningen en mevrouw Weststrate uit Waarde en bij de heren De Wit en Christiaanse uit Yerseke. Zij zijn allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Van Ettinger
Mevrouw Ettinger ontving haar onderscheiding voor ruim dertig jaar pleegmoederschap. Sinds 1986 heeft zij meer dan vijftien kinderen opgevangen en opgevoed, meestal tot ze de volwassen leeftijd bereikten. Zij weet als pleegmoeder veel liefde en persoonlijke aandacht aan de kinderen te geven zonder afbreuk te doen aan de loyaliteit naar de biologische ouders. De kinderen hebben bij haar een
warm, rustig en veilig vervangend onderkomen, soms met meerderen tegelijk. Veel van de kinderen komen nog graag bij haar. Gaat een van de kinderen verhuizen of is er bijvoorbeeld oppas nodig, mevrouw Van Ettinger staat klaar.

Kersbergen
Mevrouw Kersbergen kreeg een lintje voor uiteenlopende activiteiten in Kruiningen. Zo is ze sinds 1995, al 23 jaar, betrokken bij de kindervakantieweek. Ook vervult zij al twintig jaar een bestuursfunctie bij buurtvereniging De Harmonie en bij zwemvereniging Zeelandia. Voor De Harmonie organiseert ze ieder jaar uiteenlopende activiteiten zoals de bingo, een fietstocht of feestavond. Ook bij Zeelandia zet ze allerlei evenementen op.

Jansen-Walraven
Mevrouw Jansen-Walraven heeft bijna dertig jaar vrijwilligerswerk op haar naam staan. Ze zet zich onder meer sinds 1990, al 28 jaar, in bij Zorggroep Ter Weel voor bijvoorbeeld het borreluurtje en als gastvrouw. Bij Bridgeclub Reimerswaal helpt ze al ruim twintig jaar met bardiensten en bij spelavonden. De club benoemde haar al eens tot vrijwilliger van het jaar.

Weststrate
Voor uiteenlopende activiteiten in haar dorp Waarde is mevrouw Weststrate onderscheiden. Bijna veertig jaar was zij vrijwilliger bij gymnastiekvereniging Inter Scaldis in Waarde. Ook is ze bijna tien jaar vrijwilliger bij de Nederlands Hervormde Kerk in Waarde. Ze verzorgt onder meer het kerkblad en organiseert ontmoetingsmiddagen. Ze is ook ouderling-kerkrentmeester in de kerkenraad.

De Wit
Meneer De Wit is al meer dan 32 jaar actief als lid van de vrijwillige brandweer in Zeeland. Hij begon als jeugdbrandweerlid in Vlissingen en was vervolgens in totaal 32 jaar brandweervrijwilliger geweest. Toen hij in 1990 verhuisde naar Yerseke, meldde hij zich daar bij het korps.

Christiaanse
Voetbalman meneer Christiaanse zet zich al zo'n dertig jaar in bij voetbalvereniging Yerseke. Bijna elke dag is hij actief op het veld. Hij is lid van de onderhoudsploeg, heeft ervaring als trainer en leider en is ook nu nog als vaste supporter altijd aanwezig bij de wedstrijden van het eerste elftal. [l]