Vernieuwd Fruitteeltmuseum heropent

KAPELLE - Het Fruitteeltmuseum in Kapelle gaat vandaag (woensdag 2 mei) vernieuwd weer open.

Donderdag opent het museum aan de Annie M.G.Schmidtsingel haar deuren voor het publiek. In de vernieuwde wisselexpositieruimte exposeren Janne van Gilst en Thomas Nondh Janssen, beiden afgestudeerd aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag.
Het museum heeft de vaste expositie in een modern jasje gestoken om op een levendige manier het verhaal van de fruitteelt te vertellen. Het museumcafé is uitgebreid om meer mensen te kunnen ontvangen en de voortuin heeft nu een buitenterras.

Reis
De expo Fruit & Landschap, te zien van 3 mei tot en met 28 november, neemt de toeschouwer mee op een fantasieprikkelende reis waarin groente, fruit en het Zeeuwse landschap de hoofdrol spelen. Geïnspireerd door hun afkomst laten fotografen Janne van Gilst (1991), geboren in Colijnsplaat, en Thomas Nondh Janssen (1985), geboren in Thailand, hun visie zien op het Nederlandse landschap. Janne ontleedt op een bijna wetenschappelijke manier de omgeving waarin zij opgroeide en maakt zo verborgen informatie zichtbaar. Thomas kijkt op een speelse manier naar het landschap waarbij zijn adoptie vanuit Thailand het uitgangspunt vormt.
De herinrichting is mede mogelijk gemaakt door een schenking van 40.000 euro van de Stichting Vrienden van het Fruitteeltmuseum en een extra subsidie van hetzelfde bedrag van de gemeente Kapelle. De vrijwilligers droegen door het organiseren van een rommelmarkt ruim 860 euro bij. Ook particulieren hebben bijgedragen.
Kijk voor meer informatie op www.fruitteeltmuseum.nl. [l]