Korte berichten

Korte berichten

KRABBENDIJKE
Collecte Longfonds: Heerlijk, de lente is in ons land! Maar... weet u wat dit betekent voor mensen met hooikoorts, astma en andere longziekten? Allerlei prikkels kunnen een astma-aanval uitlokken. Het Longfonds verricht actief wetenschappelijk onderzoek in de strijd tegen longziekten. Dat is heel hard nodig: in Nederland zijn meer dan één miljoen mensen met een longaandoening. Ongetwijfeld kent u iemand met een longziekte in uw omgeving. Wist u dat het Longfonds ook alles eraan doet om longziekten te voorkomen? Bijvoorbeeld door te wijzen op de gevaren van roken en luchtvervuiling. Het Longfonds is onmisbaar voor onze longen. Wilt u meer informatie? Kijk dan eens rond op longfonds.nl. Al deze activiteiten van het Longfonds kosten miljoenen euro's per jaar. Binnenkort komt er een collectant van het Longfonds bij u aan de deur. Van 14 t/m 19 mei is het weer zo ver. In Krabbendijke kunnen we altijd nieuwe collectanten gebruiken. Vraag gerust informatie via longfondskrabbendijke@gmail.com.

KAPELLE
Plantendokter 2.0:
Groeien je bessenstruiken niet, heb je het vermoeden dat er een beestje inzit? Vallen alle peertjes vroegtijdig uit de boom? Krullen alle blaadjes van je appelboom? Hoog tijd voor een bezoekje, met foto's en ander "bewijsmateriaal", aan de plantendokter 2.0 van het Fruitteeltmuseum! Zaterdag 12 mei, 9 juni en 7 juli is de plantendokter mét microscoop, waardoor je ook beestjes kunt zien die met het blote oog niet zichtbaar zijn, weer aanwezig in het Fruitteeltmuseum. Adri Kloosterman, voor al uw vragen op het gebied van ziekten en plagen! Tussen 13.00 en 16.00 uur zit de dokter in het geheel vernieuwde museumcafé.

YERSEKE
Rondleiding over oesterputten:
Zoekt u nog een activiteit voor Hemelvaartsdag 10 mei? Ga dan mee met een rondleiding over de oesterputten en haven van Yerseke. Een VVV gids zal alles vertellen over creuses en platte! Start om 13.30 uur en het duurt 60 minuten. Verzamelen bij de blauwe VVV vlag aan het toiletgebouw op de Willem Alexanderhaven. Info VVV Yerseke, yerseke@vvvzeeland.nl. [l]