College met twee nieuwe wethouders in Reimerswaal

KRUININGEN - De Reimerswaalse coalitiepartijen - SGP, Leefbaar Reimerswaal en de PvdA - zijn vrijdagavond tot een coalitieakkoord gekomen. Ze gaan onder andere voor meer groen in de kernen.

DOOR BRITTA JANSSEN

Het coalitieakkoord 'Verbinding, als kompas voor de toekomst' geldt voor de periode van 2018 tot 2022. De SGP, Leefbaar Reimerswaal en PvdA zijn samen goed voor twaalf van de negentien zetels in de gemeenteraad.
Met de coalitievorming krijgt het college van burgemeester en wethouders twee nieuwe wethouders: Dirk Verburg namens Leefbaar Reimerswaal en Kees Verburg is vanuit de PvdA naar voren geschoven. Voor de SGP gaat de huidige wethouder Jaap Sinke voor een nieuwe termijn. In de gemeenteraadsvergadering van dinsdagavond (15 mei) zijn de nieuwe wethouders voorgedragen. Bij het ter perse gaan van deze krant had deze vergadering nog niet plaatsgevonden.
In de eerste vergadering van het nieuwe college van burgemeester en wethouders wordt de portefeuilleverdeling samen met burgemeester José van Egmond vastgesteld.

Voorzieningen
In het coalitieakkoord staat onder meer dat Reimerswaal zich op het gebied van wonen wil inzetten voor de instandhouding van de bestaande scholen, bibliotheekvoorzieningen en sportvelden. 'Wij streven naar meer groen en bomen in de kernen.'

Lees meer op pagina 3. [l]