Annaliza Langebeeke winnares ringrijderij Kapelle

KAPELLE - Ze was goed op dreef, Annaliza Langebeeke uit Wemeldinge. In de Kapelse Van der Biltlaan stak ze 29 van de 30 ringen tijdens de voorjaarswedstrijd van de Ringrijders Vereniging Zuid-Beveland en won daarmee het dag-klassement.

Ze won bovendien de tweede beker, de beker van de 5e, 10e en 15e beurt en de Damesbeker. Bovendien sleepte ze een versieringsprijs binnen. De tweede in de categorie overige paarden.

Het was een mooi wedstrijd onder zomers weersomstandigheden in Kapelle. ’s Ochtend was het Majanda Hamelink die met volle bak de middagpauze haalde. Na de lunch had ze echter een forse terugval zodat de strijd voor de dag overwinning tot de 28e beurt gelijk op ging tussen Annaliza Langebeeke en Diederik van der Maas. De laatste miste echter tweemaal achtereen waardoor hij ineens klaar was voor zowel het dag klassement, de bekers als de pollepel en eindigde op 27 ringen. Joeri van Stee behaalde de tweede plaats met 28 ringen en de eerste beker. De derde beker ging naar Karin Besuijen, de vierde naar Amy Besuijen en de vijfde beker naar Hubert van der Maas.

De kamp om de felbegeerde Pollepel werd op de 14 mm beslist in het voordeel van Gerben Cabboort. Hij won eveneens de beker van de zes oudste rijders. De jongerenbeker werd in de wacht gesleept door Debora Meeuse.

Thomas Gabrielse ging voor het derde achtereenvolgende jaar met de beker voor de gastrijders naar Middelburg terug en Tim Tramper won de prijs voor debutanten in de Mei-wedstrijd, de Tom Bostelaar trofee.

Het versieringsprijzen tenslotte werden door de jury, naast die voor Annaliza Langebeeke, als volgt toegekend: 1e prijs overige paarden Jeanine Bruijnooge, 3e prijs Yentl Besuijen. 1e prijs trekpaarden Marina Langebeeke, 2e prijs Antoinette Vermast, 3e prijs Majanda Hamelink.

De volgende wedstrijd van de RVZB is op zaterdag 16 juni in Ovezande en tijdens de Kapelse dag, op zaterdag 25 augustus, wordt er weer in de Van der Biltlaan gereden. Op monumentendag 8 september is de jaarlijkse Sjezenwedstrijd rond het Kerkplein in Kapelle. [l]