Eduard Freijeser opent de baan. Rechts voorzitter Jos de Jonge. FOTO PETER URBANUS
Eduard Freijeser opent de baan. Rechts voorzitter Jos de Jonge. FOTO PETER URBANUS Foto: Peter Urbanus

Bathse Kreek kan weer vooruit

RILLAND - Het vernieuwde tennispark van LTC Bathse Kreek in Rilland is donderdag feestelijk in gebruik genomen. De tennisvereniging staat er na enkele mindere jaren weer prima voor, zegt voorzitter Jos de Jonge.

DOOR PETER URBANUS

Zo ongeveer om de vijftien jaar ondergaat de tennisbaan in het sportpark aan de Bathseweg in Rilland groot onderhoud. Het gravel op de tennisbanen is in de afgelopen periode vernieuwd, de drainage verbeterd en de bestrating en het hekwerk zijn aangepakt. Om de afronding van deze vernieuwing te vieren werden diverse betrokkenen donderdagmiddag in het zonnetje gezet bij de tennisclub. Zo kreeg Alda de Winter van de gemeente Reimerswaal een bloemetje als dank voor haar betrokkenheid als coördinator bij de gerealiseerde vernieuwingen. Leden Olaf Cornelius (coördinator onderhoud), Eduard Freijeser en Peter van der Maas zijn ook in de bloemen gezet voor hun inzet voor de club. Freijeser is als ‘groundsman’ bij de vereniging verantwoordelijk voor het reguliere onderhoud aan de gravelbaan. Aan hem kwam de eer toe om de vernieuwde baan officieel te heropenen.

Gegroeid

De in 1970 opgerichte vereniging LTC Bathse Kreek staat er goed voor, vertelde clubvoorzitter Jos de Jonge. “Het ledental is gegroeid. Een jaar of drie, vier geleden zaten we nog in een dip. Het was toen crisis en het ledental zakte. Maar een deel van de mensen die toen zijn vertrokken, zijn weer terug.”

LTC Bathse Kreek kijkt of er meer kan worden samengewerkt met de plaatselijke voetbalvereniging Rillandia. Die maakt ook gebruik van dit sportpark en de tennissers en voetballers gebruiken deels dezelfde faciliteiten. De Jonge: “Je zou meer samen kunnen doen. Het is ook steeds lastiger om vrijwilligers te vinden voor allerlei diensten.”

Levendig
Daarnaast kent LTC Bathse Kreek het zomerlidmaatschap, dat speciaal op leden van VV Rillandia gericht is. Dat zomerlidmaatschap loopt van juni tot september, de periode dat er niet gevoetbald wordt.

'Voetballers

tennissen ook'

Het zomerlidmaatschap is volgens De Jong een succes, want een deel van de zomerleden komt volgens de voorzitter elk jaar terug. Zo blijft de vereniging levendig.
Inclusief de zomerleden heeft de tennisclub nu weer 105 leden, van wie 32 jeugdleden. De vereniging neemt deel aan de competitie met een damesteam, twee herenteams en twee jeugdteams. De leden van Bathse Kreek konden donderdag na de feestelijke heropening van de baan de rest van de middag spelen. [l]