Scharrelkids op Groene Visite bij Ter Weel

KRABBENDIJKE - Op woensdag 6 juni gaan de IVN Scharrelkids op Groene Visite bij de bewoners van Ter Weel Krabbendijke. Oud en jong gaan samen op pad om de natuur te beleven.

IVN Scharrelkids
IVN Scharrelkids activiteiten verbinden jong en oud met de natuur, door ze aan de hand van activiteiten de natuur zelf te laten beleven. Door een leuk parcours uit te stippelen en deze te koppelen aan de inhoud van de natuurkoffer, kunnen meerdere generaties met elkaar een leuke en gezonde dag beleven.

De Natuurkoffer
De Natuurkoffer is een koffer vol natuurproducten om ouderen die niet goed ter been zijn de natuur te laten beleven zonder dat zij daarvoor de deur uit hoeven. Vrijwilligers van IVN trekken met deze koffer langs zorgcentra om de zintuigen van ouderen te prikkelen: de geur van dennennaalden, het zien van natuurbeelden, het voelen aan een ruwe bolster van een kastanje, het proeven van zelfgemaakte bramenjam. Hierdoor komen herinneringen naar boven die aanleiding zijn voor een gesprek. De natuur wordt ingezet als middel om herinneringen op te halen, gesprekken te stimuleren en het sociaal isolement te doorbreken. [l]