Bewoners van Siloah in 's Gravenpolder doen gezellig een spelletje met jongeren uit Ridderkerk.
Bewoners van Siloah in 's Gravenpolder doen gezellig een spelletje met jongeren uit Ridderkerk. Foto: Stichting Present de Bevelanden

Een paar uur van je tijd...

GOES - Het is iedere keer weer bijzonder om te zien wat er kan gebeuren als een aantal mensen een paar uur van hun tijd weggeven aan mensen die dat nodig hebben.

Een groep van 90 jonge mensen uit Ridderkerk kwam op hun vrije Hemelvaartsdag naar Zeeland voor een gezamenlijk kamp, maar wilden deze tijd niet alleen benutten om leuke dingen met elkaar te ondernemen, maar ook iets daarvan te delen met kwetsbare mensen zonder netwerk, onvoldoende financiële middelen of die ziek of gehandicapt zijn.

Jongerenopvang
In kleinere groepjes zijn ze aan de slag gegaan. In Heinkenszand en Kamperland ging een groepje een tuin op orde brengen bij een alleenstaande, psychisch zieke vrouw. Drie groepen gingen aan de slag in ‘s Gravenpolder bij Siloah, woonlocaties voor mensen met een verstandelijke beperking. Daar werden gezellige activiteiten gedaan met de bewoners. Post ontvangen in je eigen brievenbus is iets waar de bewoners erg van genieten. Wat is er dan leuker om samen kaarten te maken en die bij alle bewoners te bezorgen. In Heinkenszand is door een gezin een voormalig chinees restaurant aangekocht om er een jongerenopvang te starten. Daar kwamen de vele handen van de jongeren goed van pas, omdat er heel wat opgeknapt moet worden aan het huis en de tuin. Mooi dat er flink wat werk kon worden verzet.

Hulp en aandacht
Voor een alleenstaande moeder in Goes werden nieuwe meubeltjes aangeschaft en in elkaar gezet voor haar zoontje. Iets wat ze zelf niet kunnen betalen en nu geregeld kon worden door de inzet van een groepje jongeren. Ook op Walcheren werden nog groepjes ingezet om ook daar kwetsbare mensen blij te maken. Zo werd er niet alleen veel werk verzet en klussen gedaan, maar werd er vooral ook échte aandacht gegeven door al deze jongeren aan de mensen die ze hielpen. Echte aandacht doet een mens goed en daar werd dan ook volop van genoten! Door iedereen! De mensen die geholpen werden, de groepjes en ook Present geniet nu bij het horen van al de blije verhalen die uit deze verbindingen zijn voortgekomen. Door de hulp en de aandacht hebben mensen een steuntje in de rug gekregen en kunnen ze met nieuwe moed verder! Wat een verschil maakt een paar uur van je tijd in iemands leven! Ook zo’n verschil maken in iemands leven? Meld je aan via www.presentdebevelanden.nl/aanmelden [l]

Bewoners van Siloah in 's Gravenpolder doen gezellig een spelletje met jongeren uit Ridderkerk.