Afbeelding
Foto: Britta Janssen

Alle winkels in gemeente Kapelle mogen open op zondag

KAPELLE - Niet alleen de winkels in Wemeldinge mogen sinds afgelopen zondag open op zon- en feestdagen, maar de winkels in de hele gemeente Kapelle. Dat heeft de gemeenteraad vorige week besloten.

DOOR BRITTA JANSSEN

Een voorstel tot verruiming van de winkeltijden op zon- en feestdagen vloeide voort uit het coalitieakkoord dat is gesloten tussen de VVD, SGP en het CDA. Dit plan beperkte zich oorspronkelijk tot de winkels in Wemeldinge. De coalitiepartijen wilden hiermee de recreatieve en toeristische aantrekkingskracht van het dorp aan de Oosterschelde versterken.
In de gemeenteraadsvergadering van vorige week dinsdag hebben de Kapelse partijen dit voorstel uit het coalitieakkoord besproken.

'Oorspronkelijk plan voor

alleen Wemeldinge'

Hierin stelden de gemeenteraadsfracties van Gemeentebelang, PvdA en D66 voor de verruiming uit te breiden van alleen Wemeldinge naar alle winkels in de gemeente Kapelle. Dat voorstel is door de gemeenteraad aangenomen. De fracties van de VVD, Gemeentebelang, PvdA en D66 stemden voor de uitbreiding en de fracties van de SGP, het CDA en de ChristenUnie tegen. Daarmee was er een meerderheid voor de verruiming van de winkeltijden voor de hele gemeente. [l]